Annonce
Bjerringbro Avis

Marked præsenterer pænt overskud - men får kritik af gæster

Årets Lions Marked i Bjerringbro endte med et pænt overskud på lige under 100.000 kroner. Alligevel får markedet kritik af gæsterne - en kritik der blandt andet går på Mies Tivoli. Foto: Johnny Pedersen.
På trods af kritik fra markedsgæster har årets Lions Marked indbragt den lokale Lions-klub et overskud på knap 100.000 kroner, som inden længe bliver givet til godgørende initiativer.
Annonce

Bjerringbro: 3500 liter øl, 1000 burgere, 3650 appelsiner og 350 kilo pommes frites.

Det er, hvad der blandt meget andet blev solgt på weekendens Lions Marked i Bjerringbro, og formanden for markedsudvalget, René Lang, er da heller ikke sen til at kalde årets marked for en succes.

- Det gik rigtig godt. Jeg synes, der var en god stemning på pladsen alle dagene. Alt i alt var det et rigtig godt marked, som vi regner med lander lige under 100.000 kroner i overskud, siger han.

Blandt højdepunkterne nævner René Lang blandt andet sangeren Bro, der trak fulde huse med sin popmusik fredag aften, og den lokale musiker Ørligur, som spillede i teltet lørdag. Som altid bliver der under et marked skelet til vejrudsigten, og den var i år til dels godkendt.

- Vejret var nogenlunde med os. Der var jo nogle byger indimellem, men det er jo, hvad man kan regne med i Danmark, siger markedsformanden.

Kritikken går desværre på noget af det, vi ikke kan gøre så meget ved her på bagkant. Vi har også forelagt kritikken for Mies Tivoli, som var kede af det, men som havde tre mand syge og derfor ikke kunne rydde op og åbne til tiden om søndagen

René Lang, formand for markedsudvalget, Lions Bjerringbro

Annonce

Ros trods kritik

På flere lokale Facebook-grupper er der blevet luftet kritiske røster over for markedet. Blandt andet er der flere brugere på gruppen Bjerringbro-by, som giver udtryk for, at der var for mange tomme kræmmerpladser på markedet.

- Åh, hvor jeg synes, det er synd, at kræmmermarkedet i byen er så sølle. Jeg ved, jeg ikke er den eneste, der går med denne holdning, skrev Jesper Søgaard Madvig i gruppen mandag eftermiddag og fortsatte:

- Pladsen var cirka en tredjedel til halvdelen fyldt op (om søndagen, red.), og det var langt fra alle, der var klar med deres stande klokken 10, skrev han og kritiserede også service og oprydning efter nattens festligheder hos Mies Tivoli, og kommentarsporet afslører, at mange i gruppen tilsyneladende er enige med ham.

Hos Lions Bjerringbro har man forholdt sig til kritikken, og i forhold til antallet af kræmmere peger René Lang på, at markedet i år faldt sammen med pinsen, hvor mange har traditioner med familien, og hvor flere større kræmmermarkeder finder sted rundt i landet.

- Kritikken går desværre på noget af det, vi ikke kan gøre så meget ved her på bagkant. Vi har også forelagt kritikken for Mies Tivoli, som var kede af det, men som havde tre mand syge og derfor ikke kunne rydde op og åbne til tiden om søndagen, siger René Lang.

50 kræmmere deltog i Lions Marked, og det vil ifølge markedsformanden sige, at der var en belægning på 80 procent.

- Vi fik rigtig meget ros fra de kræmmere, der var der. De roste især den særlige kræmmerstemning, der er på markedet, og det betyder meget for os, for det er det, vi går efter - at holde en byfest, siger markedsformanden.

Hele markedspladsen blev ryddet mandag aften. Nu står der kun nogle toilet- og infovogne tilbage, som weekendens Stafet for Livet skal låne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Kirkesølv klar til indvielse

Bjerringbro Avis

Musik: Ibrahim Electric i Viften

Bjerringbro Avis

Nu får Torvegade 6 nyt liv

Annonce