Annonce
Bjerringbro Avis

Masser af kunsthåndværk i de åbne atelierer

Igen i år samles en masse lokale kunstnere sig om at åbne deres atelierdøre i Bjerringbro og omegn. Foto: Christine Krüger Hansen
For femte år i streg kan man tage på en tur rundt i lokalområdet og se på kunst og tale med kunstnerne.
Annonce

Bjerringbro: Søndag den 29. september er der igen åbne atelierdøre i Bjerringbro, og denne gang kan der fejres et minjubilæum, for det er femte år, at Bjerringbro-egnen har sit helt eget åbne atelierdøre, der er en lokal kopi af Silkeborg og Viborgs lignede arrangement.

Og i år kan besøgende glæde sig over en stor variation af kunst. Der er noget for enhver smag, idet kunsthåndværket i år i særdeleshed gør sig gældende.

- Engang var det næsten kun malere der deltog, men det har ændret sig. Der er eksempelvis to dygtige vævere med, og måske har variationen noget at gøre med, at det gamle kunsthåndværk er blevet populært igen, siger Margit Pilheden, der selv deltager med en særlig form for tekstiltryk kaldet eco-print.

- Vi er også i år 18 kunstenere, der deltager, der er dog lidt udskiftning, for vi har tre debutanter med, og arrangementet bliver også en anelse anderledes, fordi det er endt med, at vi, til trods for at vi er 18 udstillere, kun er på fem forskellige adresser eller steder, fortæller Dorthe Christensen, som selv udstiller ved arrangementet.

Hun skal sammen med tre andre kunstnere udstille i Kunstværket på Nørregade i Bjerringbro, mens de andre er fordelt på adresser i Løvskal, Rødkærsbro, Ans og Bjerringbro.

- Så dem, der kommer og siger, at de ikke kan nå hele vejen rundt og se det hele, har vitterlig en reel mulighed i år, siger Dorthe Christensen og nævner også, at det kan være en fordel, at der er samlet flere typer af kunst på et sted.

Annonce

Relationer

De tre debutanter er Doris Bundgaard, der er væver, Jette Jeppesen der fremstiller smykker og Kirsten Rogild Jakobsen der laver keramik. De kan alle opleves i Ans hos Doris Bundgaard, der bor på Bøgedal 47.

- Mange af udstillerne er også lige nu synlige i Bjerringbros Kunstforenings medlemsudstilling, som kan ses i Gudenåhuset, så der kan man få en smagsprøve på, hvad det er, vi udstiller, fortæller Dorthe Christensen.

Det er dog ikke alle deltagerne ved de åbne atelierdøre, der bor i Bjerringbro og omegn. Selvom nogle af kunstnerne bor i både Aalborg og Viborg, så har de alle en relation til Bjerringbro på den ene eller anden måde.

- Vi glæder os rigtig meget til at få en masse gæster, og alle er i gang med at forberede Og selvfølgelig er det en salgsudstilling, men mange kommer bare, fordi de er nysgerrige på, hvad man går og laver, og det er næsten, det der er det bedste, for så kan man få nogle gode snakke, siger Dorthe Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce