Annonce
Bjerringbro Avis

Masser af nye boliger på vej

Inden 2021 vil der være bygget mere end 150 nye boliger i Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: Byen er under forandring. Når forhåbentlig rigtig mange mennesker tager på opdagelse i Bjerringbro den 5. maj under overskriften "Kend din By", vil de passere adskillige områder, der enten er ved at blive bygget på, eller hvor der ligger en plan for bebyggelse.

Foruden de områder, der i løbet af de kommende år vil blive forandret i forbindelse med Viborg Kommunes helhedsplan for Bjerringbro, der først og fremmest tager fat i områder, der langt hen ad vejen er rekreative og skal fremme byens udseende og give nye oplevelser for borgerne, så er der også planer for cirka 150 nye boliger i Bjerringbro inden 2021.

Det er en blanding af private investorer, bygherrer samt Boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg, der står bag boligbyggeriet, der allerede så småt er gået i gang.

På hjørnet af Nørregade og Poppelvej, hvor strømforsyningsselskabet EGO - senere Energi Midt - har ligget ubrugt og stille hen siden 2012, opføres der for tiden 20 etplanshuse, der især er målrettet ældre borgere samt små familier. Det første hus er allerede klar til indflytning i maj.

Også slagterigrunden, der ligger med jernbanen på den enes side og Østergade på den anden, bliver inden for det næste års tid bebygget. Grunden har ligget øde hen i 12 år - ejet af Casa Nord - men i disse måneder er en ny lokalplan for området i høring, og når planforslaget er endeligt godkendt, opføres der med stor sandsynlighed både hotel, etageboliger samt rækkehuse.

Forventningen er, at byggeriet kan gå i gang inden sommer 2020 og vil vare op til 16 måneder, og når det står færdigt, vil der være godt 40 lejligheder og 24 nye rækkehuse til leje og salg.

Hvor bygges boligerne

Disse boligbyggerier er under vejs:

Strømmen (Nørregade/Poppelvej) - 20 boliger

Slagterigrunden (Østergade) - 64 boliger

Slagterigrunden (Adolfsvej) - 24

Hindbærkrattet (12)

Madsens Hotel (Markedsgade/Rossensgade) 33

Annonce

Sct. Jørgen står bag det meste

Lige overfor på den anden side af Østergade, hvor der også har været slagteri, men hvor der forholdsvis hurtigt blev bygget fire punkthuse, er endnu et punkthus på vej.

Det er Boligselskabet Sct. Jørgen, der allerede har opført tre af de fire punkthuse på grunden, der nu igangsætter byggeriet af endnu et punkthus. Ligesom de allerede fire opførte punkthuse opføres også dette i fem etager. Forventningen er, at der efter sommerferien vil være byggestart, og holder tidsplanen, kan kommende beboere forvente indflytning i sensommeren 2020.

De i alt 1600 kvadratmeter, vil bestå af otte familieboliger og 16 mindre boliger ligeligt fordelt på de fire øverste etager.

Det er også Boligselskabet Sct. Jørgen, der har planer for Hindbærkrattet - den meget omtalte boligudstykning nord for Bjerringbro, der af Bjerringbro Kommune tilbage i 2006 blev udstykket til 73 parcelhusgrunde. Siden er der kun blev opført ni huse, men i 2018 besluttede Viborg Byråd at sælge to store parceller til Boligselskabet Sct. Jørgen, som vil bygge 12 almene familieboliger på to grunde, der strækker sig henover numrene Hindbærkrattet 1-7 og 27-33.

Generelt må det siges, at boligselskabet er den største aktør i Bjerringbro hvad angår boligbyggeri. Det er også Sct. Jørgen, der står bag det kommende etagebyggeri, der skal ligge i forlængelse af Madsens Hotel, der i dag er et sundhedscenter. 33 lejligheder i forskellige størrelser forventes færdiggjort i 2020.

Foruden disse planlagte boligbyggerier er der stadig 48 kommunale parcelhusgrunde til salg i Bjerringbro fordelt på Muldvarpekrogen i syd og Hindbærkrattet i nord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Kirkesølv klar til indvielse

Bjerringbro Avis

Musik: Ibrahim Electric i Viften

Bjerringbro Avis

Nu får Torvegade 6 nyt liv

Annonce