Annonce
Bjerringbro Avis

Min sidste vilje går online

Min sidste vilje kan nu udfyldes online. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix)
For at sikre præcis den begravelse, man ønsker, har Danske Bedemænd valgt at gå online med "Min sidste vilje".

Danmark: Som pårørende kan man risikere først at kende til den afdødes ønsker for sent - i værste tilfælde kan "Min sidste vilje" som papirudgave være blevet væk.

Det sker også ofte, at familier er i tvivl eller uenige om, hvordan de skal arrangere det sidste farvel til deres kære.

De scenarier har Danske Bedemænd i samarbejde med Elysium Begravelsesopsparing nu gjort noget ved med en ny digital løsning. Den giver mulighed for at samle alle ønsker til afskeden ét sted.

Annonce

- Vi kan nu alle nemt og sikkert tage stilling til, hvad der skal ske med os, når vi dør - og ikke mindst også sikre, at udvalgte pårørende får besked om vores ønsker. Stadig flere har individuelle ønsker til afskeden, og de vil selvfølgelig også gerne sikre, at deres pårørende kommer bedst muligt videre i livet. Alt det har man nu mulighed for at samle digitalt i "Min sidste vilje", siger Knud Larsen, formand for brancheforeningen Danske Bedemænd i en pressemeddelelse.

Han fortæller videre, at løsningen er nem at bruge, og at man til hver en tid kan ændre sine ønsker.

- Livet igennem står vi i forskellige faser, og vores ønsker til vores afsked skifter også, alt efter om vi er unge eller gamle. Som ung vil vi måske gemme et brev, som børnene skal læse, når man død. Som ældre kan det være noget praktisk som, hvem der skal have et gammelt arvestykke, fortæller Knud Larsen og fortsætter:

- Vi vil gerne gøre det nemt at tage stilling i god tid og sikre at ønskerne kommer frem i tide. Det giver en ro hos de pårørende, når der ligger en rettesnor for afskeden. At stå midt i sorgen og samtidig skulle tage stilling til en masse praktiske spørgsmål er ualmindeligt svært for mange.


Stadig flere har individuelle ønsker til afskeden, og de vil selvfølgelig også gerne sikre, at deres pårørende kommer bedst muligt videre i livet.

Knud Larsen, formand for brancheforeningen Danske Bedemænd
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Annonce