Annonce
Bjerringbro Avis

Mission i forsvaret: Lars skal være præst for danske soldater i Baltikum

Sognepræst Lars Berg Thomassen, her med Langå Kirke i baggrunden, skal igen udsendes som feltpræst. Arkivfoto. Annelene Petersen
Sognepræsten i Langå-Torup skal arbejde nogle måneder hos danske soldater i Estland.

Fra slutningen af maj og frem til oktober skal sognepræsten i Langå og Torup, Lars Berg Thomassen, igen udsendes som feltpræst.

Denne gang gælder det opgaven at virke som feltpræst for de mellem 200 og 250 professionelle danske soldater, der som led i en NATO-øvelse er stationeret i Estland.

Det er ikke den aktuelle krig i Ukraine, der er årsag til den danske tilstedeværelse, og Lars Berg Thomassen har da også været klar over, at han skulle udsendes, allerede en tid før Putin erklærede krig mod nabostaten den 24. februar.

Annonce

Lars Berg Thomassen udsendes af JDR, Jyske Dragon Regiment, i Holstebro. Han har tidligere kortvarigt været udsendt til Kosovo, men længst til Afghanistan, hvor han arbejdede ud fra en bygning i hovedstaden Kabul.

- Det har været underligt at sidde og se på tv, hvordan Taliban har overtaget bygningen. Jeg har kunnet se, hvordan deres folk har åbnet skabe og fundet dansk design frem, PH-lamper og andet, og jeg har set folk fra Taliban sidde ved det spisebord, hvor jeg selv tidligere indtog mine måltider, fortæller Lars Berg Thomassen.

Det var i 2016-17, Lars Berg Thomassen var udsendt til det da krigshærgede Afghanistan. Han har været sognepræst i Langå og Torup siden marts 2020 og forventer i øvrigt, at den kommende udsendelse vil foregå under mere fredelige forhold end den forrige.

To vikarer

Mens Lars Berg Thomassen er på arbejde i Estland, vil hans embede blive varetaget af cand.theol. Janni Nedergård Fries, Ulstrup, og cand.theol. Børge Jensen, Randers.

Jannie Nedergaard Fries, der for tiden er vikar ved Sct. Clemens Kirke i Randers som afløser for sognepræst Susanne Gregersen, vil primært være den, der afløser Lars Berg Thomassen i det daglige arbejde, mens Børge Jensen, der siden 2016 har haft og stadig har en stilling som overenskomstansat sognepræst på 75 procents tid i sognene Øster Velling, Helstrup og Grensten, afløser i ferier og under eventuel sygdom.

I forvejen afløser Lars Berg Thomassen og Børge Jensen hinanden under ferier og eventuel sygdom, da deres respektive sogne jo støder op mod hinanden.

Apropos sygdom er Børge Jensen ansat i de tre nævnte sogne for at aflaste sognepræst Anne Kathrine Hanghøj Dam, der har været ramt af sygdom. Børge Jensen gik på pension fra sit embede ved Sct. Peders Kirke i Randers i 2014 og virkede de følgende to år ved Randers Søndre Provsti.

Annonce
Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce
Bjerringbro Avis

Ingrid er et ekstra sæt ører og øjne og hjælper folk med de svære samtaler

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Folkemusik i kirken

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Lys i vinduerne 4. maj

Bjerringbro Avis

Nyt startsted, længere løberuter og en ny bro: Mange gode grunde til at løbe med i Danmarks smukkeste motionsløb

Bjerringbro Avis

Sweethearts afløser Rocazino på lokal festival

Bjerringbro Avis

Ny formand for Landboforeningen Midtjylland

Bjerringbro Avis

Den guddommelige Komedie i Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Oprydningsdag på vandet

Bjerringbro Avis

To storke på eng ved Bjerringbro

Annonce