Annonce
Bjerringbro Avis

Morgensang aflyst

Billedet er fra den første morgensang i Gudenåhuset i september 2018. Arkivfoto: Morten Dueholm
Corona'en spænder også ben for fællessang - dog synges der udendørs til kulturfestivalen.
Annonce

Bjerringbro:  I to sæsoner har mellem 150-180 mennesker hver måned i efterårs- og vinterhalvåret nydt at være med til morgensang i Viften i Gudenåhuset. Men udsigten til den tredje sæson ser sort ud. Som meget andet sætter corona-krisen også en stopper for dette.

- Hvis vi laver afstand mellem stolene i Viften, så er der plads til 85 personer, men vi ville være bekendt at skulle afvise folk. Derfor har vi besluttet at aflyse det, siger Jens Ole Pedersen, som sammen med Minna Herløv ved klaveret har stået i spidsen for de succesfulde sangarrangementer.

- Ja det er rigtig ærgerligt, men vi er nødt til det af hensyn til deltagernes sikkerhed, siger han.

Lige nu er der kun udsigt til et enkelt arrangement, nemlig en udendørs morgensang i forbindelse med kulturfestivalen. Der bliver på den nye Niels Due Jensens Plads fredag 25. september.

- Men det bliver uden kaffe og rundstykker og det hyggelige samvær, som mange har nydt i Viften, hvor kaffeholdet har smurt de mange rundstykker og lavet kaffe til alle deltagerne, fortæller Jens Ole Pedersen.

Han glæder sig dog over, at foruden de mange hyggelige dage med morgensang, så er der også dannet nye fællesskaber blandt deltagerne.


- Men det bliver uden kaffe og rundstykker og det hyggelige samvær, som mange har nydt i Viften, hvor kaffeholdet har smurt de mange rundstykker og lavet kaffe til alle deltagerne


Højskolesangbogen er omdrejningspunktet for morgensangen, og ved starten i 2018 fik arrangørerne 10.000 kroner fraJubilæumsfonden for Grundfos, og pengene blev blandt andet brugt til 50 nye sangbøger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce