Annonce
Bjerringbro Avis

Museumsleder fortæller om kunstnerslægten Skovgaard fra Viborg i Gudenåhuset

Museumsleder på Skovgaard Museum, Anne-Mette Villumsen åbner forårssæsonen i Folkeuniversitetet Bjerringbro med et foredrag om kunstnerslægten Skovgaard i Gudenåhuset den 14. januar. Privatfoto
Museumsleder Anne-Mette Villumsen fortæller om 100 års dansk historie gennem Skovgaard-familien.
Annonce

Bjerringbro: Tirsdag 14. januar kl. 19.30 indleder museumsleder ved Skovgaard Museet, Anne-Mette Villumsen forårssæsonen i Folkeuniversitetet i Bjerringbro med et foredrag om Skovgaard-familien og den vigtige rolle, som de spillede i det nittende århundrede.

Skovgaard Museet blev grundlagt i 1937 og rummer i dag en samling, som omfatter fem generationer af familien Skovgaard og kunstnere i kredsen omkring dem.

Joakim Skovgaard blev internationalt kendt, da han i årene 1901-1906 skabte en af verdens største kirkeudsmykninger i Viborg Domkirke. Viborg by ville efter udsmykningen hædre domkirkens kunstner med et museum. Joakim Skovgaard derimod ønskede sig et museum for hele kunstnerslægten Skovgaard, som i hans tid, ud over ham selv, omfattede bedstemoren Cathrine Elisabeth, faderen P.C. Skovgaard, som var landskabsmaleriets stormester samt broren Niels og søsteren Susette.

Museumsleder Anne-Mette Villumsen holder sit foredrag i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek. Foredraget er et samarbejde mellem Folkeuniversitetet Bjerringbro og Viborg Bibliotekerne.

Kunstnerslægten Skovgaard har præget 100 års dansk (kunst-)historie gennem det nittende århundrede. P.C. Skovgaard med sine landskabs- og naturmalerier og Joakim Skovgaard gennem sin udsmykning af Viborg Domkirke. Den 14. januar fortæller museumsleder Anne-Mette Villumsen om Skovgaard-slægten i Gudenåhuset på Bjerringbro Bibliotek. Ill: P.C. Skovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce