Annonce
Bjerringbro Avis

Musical: 11-årige Rosa er klar til at spille Annie

Rosa Kamstrup Søndergaard blev efter to auditions udvalgt til at spille Annie, og hun glæder sig. Foto: Morten Dueholm
Rosa Kamstrup Søndergaard fra Bjerringbro glæder sig. Hun skal spille hovedrollen som Annie i årets Busbjerg-spil. Lørdag holdt Busbjerg Spillene nytårskur.
Annonce

Ulstrup: Der hviler noget af en opgave på en 11-årig piges skuldre, men det ser ikke ud til at bekymre Rosa Kamstrup Søndergaard fra Bjerringbro. Til sommer opfører Busbjerg Spillene musicalen Annie, og det bliver med Rosa i titelrollen.

- Jeg har set mange forestillinger herude. Jeg er kommet med, lige siden jeg var lille sammen med mine forældre, og jeg har altid syntes, at det var sjovt, så jeg ville gerne til audition. Der gik jeg så videre til anden audition til rollen som Annie, og jeg blev rigtig glad, da vi fik en mail om, at det skulle være mig, fortæller Rosa Kamstrup Søndergaard.

Hun synes, det bliver "mega-spændende", og hun er heller ikke helt uden erfaring, for hun har altid været glad for at spille skuespil i skolen.

- Jeg elsker at synge og danse og spille skuespil, og jeg kan også godt lide at stå på en scene, siger hun.

Tror du ikke, at du bliver nervøs?

- Jeg kan godt blive nervøs, men det går over, og så er man bare glad bagefter. Jeg synes, det er super-sjovt, siger hun.

Salen var næsten fyldt med skuespillere, hjælpere og forældre, da Busbjerg Spillene holdt nytårskur. Foto: Morten Dueholm
Annonce

13-14 forestillinger

Rosa er godt klar over, at det er en tidskrævende opgave, hun har sagt ja til. Prøverne begynder den 1. marts, og fra den 18. juni skal forestillingen opføres 13-14 gange i løbet af to en halv uge. Men Rosa regner med, at det nok skal gå.

Hun går blandt andet til svømning og billedkunst og er med på, at der ikke bliver meget tid til det i den periode, og hendes forældre skal nok køre hende frem og tilbage til prøver og forestillinger - Faktisk blev Rosas far, Michael, også overtalt til at påtage sig en mindre rolle i årets musical, da han var med Rosa til audition.

Annonce

Annie er en fest

I lørdags holdt Busbjerg Spillene nytårskur på Ulstrup Skole. Her var der fyldt i Samlingssalen, da Busbjerg Koret sang nogle sange, og instruktør Michael Pedersen præsenterede de medvirkende i årets forestilling. Busbjerg Spillene opfører i år forestilling nummer 75 - foreningen bag blev stiftet i 1945 - og det er anden gang, at man opfører "Annie". Første gang var for 10 år siden. Dengang var det også med Michael Pedersen som instruktør - Han har været med i 20 år og er i år instruktør for 15. gang.

- Annie er en fest. Der er enormt mange mennesker på scenen - flere end 40. Det er en stor forestilling, og det er en fest, fordi den er sjov og underholdende. Så behandler den jo også emner som ensomhed, venner og fattigdom, så der er også noget at filosofere over. Vi glæder os enormt meget, fastslår Michael Pedersen.

Busbjerg Koret indledte nytårskuren med at synge vintersange. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Hunde-audition i februar

Mellem 60 og 70 har været til audition, og de fleste roller er besat, men der mangler altid mænd, så er man mand og kan synge, så er man mere end velkommen.

Er man en velopdragen hund, så skulle man måske overveje at komme til hunde-audition i februar. Annie finder jo en herreløs hund, som også er et vigtigt element i fortællingen, så der er brug for en rolig hund, som kan blive på scenen, når den skal.

- For 10 år siden havde vi alle tiders dygtige hund. Det var vist kun en gang, at den løb en tur ned til publikum, fortæller Michael Pedersen.

Instruktør Michael Pedersen er for 15. gang instruktør af årets Busbjerg-spil. Foto: Morten Dueholm
Korleder Gustav Hagner står i spidsen for Busbjerg Koret. Foto: Morten Dueholm
Musicalen Annie var også på plakaten for 10 år siden, og det er på tide med en gentagelse, mener folkene bag Busbjerg Spillet. Foto: Morten Dueholm
En model af scenen til årets musical var udstillet til nytårskuren. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce