Annonce
Bjerringbro Avis

Når håndboldspillerne kommer på græs

Husk at kigge om sidemanden er klar til at modtage bolden, lyder det fra træner Claus Østergaard, da to-tre håndbolde suser rundt i rundkredsen. Foto: Hanne Bliksted
Corona'en sender håndboldspillere til udendørs træning

Bjerringbro: Kom så Bianca. Løb og ... hop - jaaa flot!

Der mangler ikke rosende ord fra træner Claus Østergaard, som denne eftermiddag sammen med kæresten Jeanette Jørgensen og tre U15 håndboldpiger træner Bjerringbro FHs håndboldpiger og -drenge fra 2. og 3. klasse, og det er vel at mærke under åben himmel.

For tre-fire årtier siden var udendørs håndbold en populær sommersport, og selv om denne eftermiddagstræning i marts under en grå himmel men en temperatur på syv-otte grader er en nødsituation på grund af corona-restriktionerne, så spares der hverken på energien eller de rosende ord.

Annonce

- Ja, når vi ikke kan være i hallen, så må vi være ude. Og det går faktisk ganske godt, og første gang var det som at se flok køer komme på græs, alle hoppede rundt og nød at kunne spille efter lang tids pause. Heldigvis har det ikke regnet i den måned, hvor vi nu har været ude, og træningen har været så populær, at vi for at overholde forsamlingsforbuddet på 25 har delt holdet op i to, så de kun kan træne hver anden uge, fortæller Claus Østergaard.


Ja, når vi ikke kan være i hallen, så må vi være ude. Og det går faktisk ganske godt, og første gang var det som at se flok køer komme på græs, alle hoppede rundt og nød at kunne spille efter lang tids pause.

Claus Østergaard, håndboldtræner,


Hjælpetræner Louise Madsen (th) giver gode råd til træningen ved boldtrampolinen. Foto: Hanne Bliksted

Fugtig bane

Træningen er henlagt til Hestemarkedspladsen ved Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, og at  græsplænen er noget fugtig, generer ikke spillerne, der smilende gør klar til opvarmningen med en fangeleg.

- Selv om bolden kan flyve lidt rundt, når vi dribler, så vi vil da hellere være her end slet ikke at spille, siger en af U15-pigerne Laura Yderstræde Witzky, da hun står og kaster lidt med en bold.

- Nogle gange kommer børnene i flyverdragt og med tophue, men vi skal nok sørge for, at de får varmen, siger Claus Østergaard og byder velkommen til tre piger, mens endnu en kommer susende ned ad bakken.

- Det er dejligt at komme til træning og se sine venner igen,  for man kan ikke så meget lige nu, lyder det fra Ida, da hun har smidt sin jakke og er klar til at lære nye tricks, hvor hun kaster håndbolden mod boldtrampolinen.

- Ja, det er dejligt at se sine venner igen, tilføjer en anden, og så er de i gang med opvarmningen, hvor der er plads til både latter og rosende ord.

- Man lærer ikke af at blive rettet på, man lærer af at få ros, siger Claus Østergaard, som har trænet håndbold både ude og inde i rigtig mange år, og engang for mange år siden også trænede Jesper Nøddesbo i barndomsklubben Hauge GIF ved Hammerum.

Annonce

Drive in

Claus Østergaard nyder sit trænerjob, både når det er inde og som nu, hvor man må nøjes med at være ude og der heller ikke spilles stævner, hvor der blandt de yngste spillere gøres meget ud af, at det er mere en social oplevelse end en konkurrence.

- Børnene skal være glade for at komme her. Håndboldspillet er jo meget socialt, og børnene skal lære, at vi er forskellige. Vi kan se, at de bliver bedre gang for gang, men i disse tider skal det ikke være så stramt, så vi har ikke nogen regel om, at de for eksempel skal melde afbud, siger Claus Østergaard, da flokken på syv-otte børn,  cirka halvdelen af holdet sammen med de tre hjælpetrænere fra U15-pigeholdet suser rundt på den noget fugtige bane.

I dag har de hele området for sig selv. Normalt har holdet selskab af U11-spillerne på nabobanen, men de holder tilsyneladende påskeferie, og det samme gør deres forældre, der er flittige tilskuere - ikke på sidelinjen, men i bilerne, hvor de på behørig corona-afstand følger træningen, som var det en anden drive-in-bane.

Claus Østergaard sammen med hjælpetrænerne Louise Madsen (tv), Laura Yderstræde Witzky og Sia Marie Jørgensen. Foto: Hanne Bliksted
håndbold på græs
Koncentration er nødvendig, når der trænes håndbold. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Mette har fået "fod på livet"

Bjerringbro Avis

Løver står klar med indkøbsvognene

Bjerringbro Avis

Aldi åbner ny butik med hjælp fra tidligere købmand

Bjerringbro Avis

Bjerringbro får færre lokale politikere i byrådet

Bjerringbro Avis

Pludselig begyndte tørretumbleren at brænde: Heldigvis havde politiet en pulverslukker

Bjerringbro Avis

Ingen stjernehimmel på Sønderbro før januar

Bjerringbro Avis

Tricktyv snød sig ind hos 85-årig kvinde: Udgav sig for at være varmetekniker - stjal pung og kontanter

Bjerringbro Avis

Skal der jules, så lad der blive julet: Nyt julepynt til midtbyen

Bjerringbro Avis

To personer luskede rundt på genbrugsplads efter lukketid: Politiets hunde fandt 48-årig mand, som gemte sig i buskads

Bjerringbro Avis

Jul på torvet: Ulstrup-spejderne tager revanche efter corona

Bjerringbro Avis

Rekordsalg ved FDFs julestue

Bjerringbro Avis

Første del af omdiskuteret åpromenade-projekt tager nu form - stadig håb om økonomiske indsprøjtninger

Bjerringbro Avis

Røde Kors er igen i år klar med julehjælp

Bjerringbro Avis

Fredslyset til Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Udvalg giver halv million kroner til shelters ved naturperle

Bjerringbro Avis

Efter et godt corona-år: Juletræsfolk fra Østeuropa forlænger sæsonen

Bjerringbro Avis

Foredrag om Grækenland

Bjerringbro Avis

En rolig optakt til jul på slottet

Annonce