Annonce
Bjerringbro Avis

Nørgaards Højskole bød velkommen med håndsprit og negativ coronatest

Forstander Karen Friis bød de 113 nye elever velkommen til Nørgaards Højskole. Foto: Hanne Bliksted
113 unge er startet på forårsophold på Nørgaards Højskole i Bjerringbro

Bjerringbro: Flaget var hejst, solen skinnede og trods en kold forårsvind og krav om mundbind, var der smil og godt humør, da Nørgaards Højskole efter lang tids coronalukning mandag 15. marts tog imod forårsholdet.

Normalt er der 100 elever på et hold, men da skolens øvrige kurser er aflyst på grund af corona-situationen, så har skolen inddraget en ekstra fløj til højskoleelever til det hold, som skulle være startet i januar, men som efter lang ventetid ankom mandag. Dermed blev der plads til 13 ekstra elever, og det kom blandt andet Hannah Siegumfeldt til gode.

Søndag meldte Hannah Siegumfeldt sig til et ophold på Nørgaards Højskole Bjerringbro, og mandag kørte  hendes mor Helen Siegumfeldt hendes fra Farum til Bjerringbro. Foto: Hanne Bliksted 
Annonce

Spontan afrejse

- Hannah besluttede sig i går. Pludselig opdagede hun, at der var en ledig plads her i Bjerringbro,  og det var heldigt, for der er optaget på alle andre højskoler, fortæller hendes mor Helen Siegumfeldt, mens hun løfter datterens bagage ud fra bilen.

- Det bliver godt.  Der sker jo ikke noget for de unge mennesker i øjeblikket. De sidder bare og kigger på Youtube og en masse usunde skønhedsidealer, og det er ikke sundt for dem. Hun er den yngste af tre, og det er da sørgeligt, at hun rejser hjemmefra, men det er rigtig godt for hende, siger Helen Siegumfeldt.

- Ja det var en spontan beslutning, lyder det fra Hannah, da hun kommer efter mere af sin bagage, som hun har med fra hjemmet i Farum ved København.

Hun glæder sig til fagene film og kunst og til at være en del af fællesskabet, som hun som mange andre har savnet i tiden med corona-nedlukning.

Sara Kronborg Bak (th) fra Næstved glæder sig til at lære skuespil. Hendes mor Dorthe Frøstrup sørgede for transporten. Foto: Hanne Bliksted
Annonce

Skuespil

Det er fagene musik og filmskuespil, som har trukket Sara Kronborg Bak fra Næstved på Sjælland til Bjerringbro. Hun har brugt ventetiden på at tage ekstra vagter som vikar i en vuggestue og har dermed selv tjent de 38.500 kroner, som højskoleopholdet koster.

- Det bliver rigtig rart at komme i gang og komme ud og stå på egne ben. Jeg er lidt forsigtig, men skuespil kan nok ryste mig i gang. Nu må jeg se, hvis jeg er god til det, vil jeg måske være skuespiller. Ellers vil jeg læse musik på universitetet, siger hun og forsøger at få et overblik over de sidste pakkenelliker, så hendes mor Dorthe Frøstrup kan få tømt bilen og køre tilbage til Næstved.


Det bliver rigtig rart at komme i gang og komme ud og stå på egne ben. Jeg er lidt forsigtig, men skuespil kan nok ryste mig i gang. Nu må jeg se, hvis jeg er god til det, vil jeg måske være skuespiller. Ellers vil jeg læse musik på universitetet.

Sara Kronborg Bak, højskoleelev.


Højskolen har brugt corona-nedlukningen til at renovere nogle af lokalerne. Således er faget vild mad og ølbrygning flyttet fra et omklædningsrum til et 'rigtigt' undervisningslokale, også foto og skolekøkkenet, hvor eleverne selv kan lave mad, er  shinet  op.

Forstanderen for Nørgaards Højskole Karen Friis (th)  bød Sofie Agerbæk og de øvrige elever velkommen med  håndsprit og krav om en negativ coronatest. Foto: Hanne Bliksted

- Det er jo sjældent, at der er tid til det, men nu har vi fået det gjort, mens vi ventede på retningslinjerne for genåbningen, lyder det fra forstander Karen Friis, mens hun byder en ny elev velkommen og som det første beder om at se elevens negative coronatest, for selv om højskolen igen er åben, er det en hverdag med masser af coronaregler og en negativ test ved ankomsten.

Raoul Singh fra København havde bådet cykel og guitar med til Bjerringbro. Foto: Hanne Bliksted
Nørgaards Højskole havde hejst flaget for at byde de nye elever velkommen. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce