Annonce
Bjerringbro Avis

Natteravnene på vej til Bjerringbro

Afdelingsleder på Bøgeskovskolen Michael Jensen er en af initiativtagerne til et møde om start af Natteravnene. Foto: Morten Pedersen
Efter en pause på omkring ti år gøres et nyt forsøg på at starte et frivilligt korps, som vil gå i Bjerringbros gader.
Annonce

Bjerringbro: Det frivillige korps Natteravnene er kendt for i deres gule jakker at gå rundt og holde øje med de unge i nattelivet i mange byer landet over. For år tilbage var der et meget livligt natteliv i Bjerringbro, og dengang var der en gruppe af Natteravnene. Den var aktiv fra år 2000 og cirka ti år frem. Nu ser det ud til, at en ny gruppe frivillige vil hjælpe de unge i nattelivet.

Formanden for Bjerringbro Idrætsforenings fodboldafdeling Michael Jensen er sammen med bychef Lars Christiansen et par af initiativtagerne til et møde 27. maj, hvor han opfordrer alle interesserede til at møde op.

- Allerede efter den varme sommer i 2018, hvor der var mange udendørs sammenkomster, var der snak om at starte en gruppe. Sommeren 2019 var langt fra så god som året før, men alligevel var der problemer med, at unge samledes i grupper blandt andet ved Åpromenaden, Tusindfrydsengen og ved idrætscenteret, hvor de efterlod masser af affald og knuste flasker, siger Michael Jensen

- Problemet er, at når unge mødes i sådanne fællesskaber uden voksne, så koster det noget enten i form af penge eller loyalitet, tilføjer han med henvisning til, at det er kendt, at både snus og narko er en del af sammenkomsterne.

Natteravnene drives af frivillige, og bag det landsdækkende koncept står Fonden for Socialt Ansvar, som hjælper med etablering, vagtplaner og andet for at få den lokale gruppe godt fra start.

Michael Jensen forestiller sig, at Natteravnene skal være på gaden i Bjerringbro både fredag og lørdag aften og nat. Og arbejdet skal gerne lede de unge hen mod såkaldt sunde fællesskaber i for eksempel idrætsforeninger.

- Vi skal ikke lege politi, men vi skal skabe tryghed og rådgive de unge. Jeg tror, at mange unge faktisk efterspørger det, siger han, som foruden formandsposten i Bjerringbro IF Fodbold også gennem sit job som afdelingsleder på Bøgeskovskolen har kontakt til mange unge mennesker.

Mødet om start af Natteravnene onsdag 27. maj holdes i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.

- Vi håber på godt fremmøde og ikke mindst, at nogen melder sig som koordinator for Natteravnene, siger Michael Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce