Annonce
Bjerringbro Avis

Navnekonkurrence forude: Anlæg af parkområde holder tidsplanen

Det glæder skov- og landskabsingeniør ved Viborg Kommunes Teknik & Miljø Karen Glerup-Nielsen, at der næsten dag for dag sker der noget på Åpromenaden i Bjerringbro. Foto: Hanne Bliksted
Arbejdet med omlægge Åpromenaden til et stort parkområde holder tidsplanen.

Bjerringbro: Åpromenaden forandrer sig næsten dag for dag, og ikke kun fordi foråret sender sol og varme ned over området og får det hele til at grønnes. Siden starten af januar har folk fra entreprenørfirmaet Rene Jochumsen i Løvel arbejdet på pladsen mellem Gudenåvej og Gudenåen.

Der fældet og fjernet både buske og træer, gravet huller og flyttet rundt på store bunker af jord og sand. Før påske fordelte de gule gravemaskiner læssevis af muldjord, som Viborg Vognmarretning kørte fra en udstykning i Viborg til Bjerringbro.

- Det jord, der var her, var for dårligt til, der kunne sås græs på det. Så skulle vi til at køre sand på og blande det med jorden, men det vil blive ret dyrt, og når der er overskudsjord fra en udstykning, så er det en god idé at bruge det her, fortæller skov- og landskabsingeniør ved Viborg Kommunes Teknik & Miljø Karen Glerup-Nielsen, som er tovholder på det store projekt.

Annonce

Faktisk er der så meget muldjord, at der også er nok til at lave nogle små forhøjninger, så hele området bliver mere varieret, og der bliver plads til endnu mere leg end planlagt.

Græs på vej

På grund af den forholdsvis milde vinter er arbejdet gået hurtigere end forventet, og både eventpladsen og stierne fremstår nu tydeligt, og inden længe kan der sås græs på de flade arealer.

- Græsset skal have ro til gro, så vi vil afmærke områderne med opfordring til, at folk ikke går  på dem. Rullegræs vil være en hurtigere vej, men det er alt for dyrt. Men der kommer bord-bænke sæt og skraldespande op, så man kan sagtens bruge  eventpladsen og gå på stierne, fortæller Karen Glerup-Nielsen, da vi går rundt på pladsen.

Græsset skal have ro til gro, så vi vil afmærke områderne med opfordring til, at folk ikke går  på dem. Rullegræs vil være en hurtigere vej, men det er alt for dyrt. Men der kommer bord-bænke sæt og skraldespande op, så man kan sagtens bruge  eventpladsen og gå på stierne.

Karen Glerup-Nielsen, skov- og landskabsingeniør.

Hun forventer, at denne første etape er færdig i midten af maj, og det er omkring en måned tidligere end forventet. Forude venter så en licitation på næste etape med madpakkehus, toilet- og omklædningsbygning samt sauna. Afhængig af licitation og håndværkernes kalender håber hun, at byggeriet kan begynde efter sommerferien.

- Her i første etape bliver der også trukket kabler til lyspullerter langs stien, men vi venter med at sætte lamperne op og lave det sidste finish på stierne, indtil husene er bygget, ellers risikerer vi, at det bliver ødelagt af de biler, der skal køre materialer og andet til husbyggeriet, siger hun.

Annonce

Navnekonkurrence

I folkemunde hedder pladsen Åpromenaden, men planen er, at finde på et nyt navn, og Byforum udskriver en navnekonkurrence her i foråret. Og der er præmier til de bedste forslag.

Helt fra den første licitation i august 2021 blev det klart, at projektet blev langt dyrere end forventet. Derfor blev det delt op i etaper, og situationen er, at der ikke i første omgang er penge til badebroer.

- Men de skal nok komme på et tidspunkt. Lige nu kan vi glæde os over, at denne første etape er færdig før tid, og at budgettet holder, lyder det glædesstrålende fra Karen Glerup-Nielsen med henvisning til, at det absolut ikke er noget, man er vant til i disse tider.


 Søren Hansen fra entreprenørfirmaet René Jochumsen fornemmer, at mange mennesker glæder sig til at se parken bliver færdig. Foto: Hanne Bliksted Selv om de store maskiner kører frem og tilbage, så generer det tilsyneladende hverken ænder eller svaner. Foto: Hanne Bliksted
Sådan så Åpromenaden ud i starten af januar i år. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Langs Gudenåen er der gravet mindre søer for at variere biodiversiteten i området. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Bjerringbro Avis

Stafet for livet fejrer ti år med forsinkelse

Annonce
Bjerringbro Avis

Idrætscenter vil gerne inddrage naturen: De unge manglede til workshop for idræt og kultur

Annonce
Bjerringbro Avis

Musik på Niels Due Jensens Plads

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

DM gav to medaljer til idrætscenter: Flemming Nielsen vandt igen DM i saunagus

Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Bjerringbro Avis

Ingrid er et ekstra sæt ører og øjne og hjælper folk med de svære samtaler

Bjerringbro Avis

Folkemusik i kirken

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Lys i vinduerne 4. maj

Bjerringbro Avis

Nyt startsted, længere løberuter og en ny bro: Mange gode grunde til at løbe med i Danmarks smukkeste motionsløb

Bjerringbro Avis

Sweethearts afløser Rocazino på lokal festival

Annonce