Annonce
Bjerringbro Avis

Nej til bro, men ønske om at Trækstien gøres færdig

Det var her ved Bamsebo Camping, at Favrskov Kommune havde en plan om at bygge en bro over Gudenåen. Planen er nu droppet. Arkivfoto: Axel Schütt
Favrskov Kommunes teknik- og miljøudvalg ønsker samlet undersøgelse og pris på en hel sti langs Gudenåen
Annonce

Bjerringbro: Skal der være en bro over Gudenåen ved Bamsebo Camping? Det spørgsmål har optaget mange mennesker i lokalområdet efter, at Favrskov Kommunes teknik- og miljøudvalg havde sagen på dagsordenen forleden.

Men lige nu ser det ud, at der ikke er stemning for en bro. I stedet vil udvalget bruge 100.000 kroner på at undersøge, hvad det vil koste at lave Trækstien færdig på de steder i Favrskov Kommune, hvor stien mangler. Det er stykket mellem Bamsebo Camping og Kjællinghøl og strækningen fra Ulstrup til Åbo, så stien går til kommunegrænsen både i vest og øst.

- I udvalget syntes vi, at det var en god idé med en bro, så man gik på Trækstien fra Ulstrup til campingpladsen over åen og tilbage langs åen på nordsiden. Men da vi vil ikke ud og ekspropriere jord til stien på nordsiden, så bliver det ikke til noget, siger formanden for udvalget Anders G. Christensen (V).

Annonce

Fugtige strækninger

- I udvalget havde vi en god diskussion om Trækstien, og der er stemning for, at lave stien færdig på de steder, hvor den mangler, så den får et samlet forløb.  Det er fugtige områder, og derfor bliver det relativ dyrt at lave det. Vi ved ikke hvad det vil koste, og det er nu det, som vi gerne vil have undersøgt, så vi får et beslutningsgrundlag for det videre arbejde, siger han.

- Da der er udfordringer på de to strækninger, så kan det måske ende med et to-cifret millionbeløb, og måske vil det det tage fem-seks-syv år at lave det. Men hvis vi hvert år over nogle år kan afsætte penge til det, så kan vi få en hel sti langs Gudenåen gennem hele Favrskov Kommune. Det vil være helt unikt,  siger han.


Da der er udfordringer på de to strækninger, så kan det måske ende med et to-cifret millionbeløb, og måske vil det det tage fem-seks-syv år at lave det. Men hvis vi hvert år over nogle år kan afsætte penge til det, så kan vi få en hel sti langs Gudenåen gennem hele Favrskov Kommune. Det vil være helt unikt.

Anders G. Christensen, fmd. teknik- og miljøudvalget.


Blandt dem, som forud for udvalgsmødet var kritiske overfor en bro over Gudenåen, er ejeren af Bamsebo Camping, Steen Pedersen. Han mener, en bro over åen ved campingpladsen er spild af penge. Brug i stedet pengene på at forbedre Trækstien fra Ulstrup til campingpladsen, så folk kan gå der året rundt, lød hans forslag.

Annonce

Natur er natur

Men Anders G. Christensen mener, at det er et urealistisk ønske.

- Trækstien ligger jo i naturen, og der er perioder med oversvømmelser. Hvis man skal kunne gå der året rundt, så skal Trækstien hæves til halvanden meters højde, men det vil landmændene ikke være med til. Og hvis man kommer i hvide Tommy Hilfiger tennissko på Trækstien, så er man nok fejlcastet til den tur, lyder det med smil fra Anders C. Christensen.

Favrskov Byråd skal nu godkende indstillingen fra udvalget og frigive de 100.000 kroner til undesøgelsen. Anders G. Christensen (V) forventer ikke, at der bliver noget klar til de kommende budgetforhandlinger, som starter i august.

- Det er nødvendigt at have et kvalificeret materiale, men så bliver det klar til budgetforhandlingerne i 2021, og det er også fint, siger han.

Favrskov Kommune havde afsat tre millioner kroner på budgettet til en bro og havde også  lavet en forhåndsaftale med Viborg Kommune om et muligt bro-samarbejde, når Viborg Kommune starter arbejdet med at lave en ny bro ved Kjællinghøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Bypedeller er kommet godt i gang

Bjerringbro Avis

Mange puttede varer i vognen

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Nyt tag på Gerning Kirke

Annonce