Annonce
Bjerringbro Avis

Nostalgisk kjoleudstilling i Gudenåhuset

Udstillingen rummer cirka 30 kjoler, som er opsat på bøjler og giner. PR-foto
På en særlig sommerudstilling i Gudenåhuset kan man gå på opdagelse i de seneste cirka 100 års kjolemode.
Annonce

Bjerringbro: "Kjoler til tiden" er navnet på en ny udstilling i Gudenåhuset, som viser et udvalg af kjoler til forskellige lejligheder og fra forskellige årtier fra cirka 1920'erne og frem til i dag.

Der er brudekjoler, festkjoler, sommerkjoler og hverdagskjoler. Kjolerne er autentiske og udlånt af Viborg Bibliotekernes personale og deres familier samt andre private borgere. De ældste kjoler i udstillingen er udlånt fra Gudenådalens Museum. Desuden er der en helt ny kjole udlånt fra tøjbutikken Eliza i Bjerringbro.

Nogle af kjolerne har sin egen lille historie nedfældet på et infoark. Man kan blandt andet læse historien om den ægte haute couture kjole, som blev vundet i en Facebookkonkurrence i 2012, samt om mor og datter-kjoler fra bryllupper i henholdsvis 1958 og 1987.

Annonce

Royale brudekjoler i miniature

Udstillingen rummer også 14 royale brudekjoler i mannequindukke størrelse med indbygget gættekonkurrence. Disse kjoler er syet af Else Kragh fra Bælum i Nordjylland. Konkurrencen går ud på at gætte, hvilken prinsesse hver enkelt kjole har tilhørt. Gætter man rigtigt, kan man deltage i en konkurrence om gavekort til for eksempel en ny kjole.

Udstillingen kan ses i Viften i Gudenåhuset i hele sommerferien til og med 24. august i Bjerringbro Biblioteks betjente åbningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce