Annonce
Bjerringbro Avis

Novo Nordisk Fonden giver 4,4 mio. kroner til samarbejde mellem skoler og virksomheder

Ved Girls Day in Science forleden fortalte 17-årige Sofie Rasmussen, hvorfor hun har valgt en uddannelse som EUX-automatiktekniker på Grundfos. Her er hun sammen med Urte (tv) og Anna fra Tungelundskolen i Thorsø. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Naturvidenskabernes Hus i samarbejde med Esbjerg Kommune - og flere kommuner er på vej.

Bjerringbro: Vi skal have flere piger til at vælge tekniske uddannelser. Sådan har det i flere år lydt fra mange virksomheder og fra Naturvidenskabernes Hus, og i denne uge har flere hundrede piger som en del af den årlige landsdækkende kampagnedag Girls Day in Science besøgt centret i Bjerringbro.

Men arbejdet for at få flere både piger og drenge til at vælge en fremtid inden for naturvidenskab fortsætter ude i kommunerne. Naturvidenskabernes Hus har netop indgået en samarbejdsaftale med Esbjerg Kommune, som betyder, at Esbjerg Kommune nu er en del af projekt SamSTEM, der bringer skoleelever og virksomheder tættere sammen gennem  virksomhedsbesøg og praksisorienteret undervisning.

STEM-fag

Naturvidenskabernes Hus har fået en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på godt 4,4 mio. kr. til projektet, hvor der er fokus på de såkaldte STEM-fag, science, teknologi, engeneering (entreprenørskab) og matematik.

Ifølge direktør i Naturvidenskabernes Hus Maiken Lykke Lolck er aftalen et vigtigt led i udbredelsen af SamSTEM til flere kommuner og folkeskoleelever.

- Vi bygger bro mellem skoler og virksomheder, fordi vi gerne vil åbne flere unges øjne for mulighederne med en uddannelse inden for it, teknologi, naturvidenskab og håndværk til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid, fortæller Maiken Lykke Lolck i en pressemeddelelse.

Vi bygger bro mellem skoler og virksomheder, fordi vi gerne vil åbne flere unges øjne for mulighederne med en uddannelse inden for it, teknologi, naturvidenskab og håndværk til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid.

Maiken Lykke Lolck, direktør Naturvidenskabernes Hus.

-  Vi vil gerne samarbejde med lærerne om at inspirere elever til for eksempel at bruge nye digitale teknologier og give dem lyst til at eksperimentere sig frem til nye løsninger på reelle udfordringer. Så vi er rigtig glade for samarbejdet med Esbjerg Kommune, tilføjer hun.

Hos Esbjerg Kommune glæder man sig også over aftalen.

- Vi har i mange år haft fokus på science i undervisningen. De seneste år er det udvidet med et fokus på skole-virksomhedsarbejdet. Derfor er jeg rigtig glad for dette samarbejde, hvor vi blandt andet kan udvikle nye undervisningstilbud, siger områdechef for Kultur og Skole i Esbjerg Kommune Ulla Visbech.

Annonce

Virksomhederne

Ideen med samarbejdet er ikke kun at åbne de unges øjne for andre uddannelser end dem, som de umiddelbart havde forestillet sig. Også virksomhederne nyder godt af arbejdet.

- Vi kan være med til at brede viften af muligheder ud for de unge og samtidig inspirere dem til at se nye retninger, siger projektleder hos Naturvidenskabernes Hus Peter Bertelsen og tilføjer, at det for virksomhederne også er potentiale for at rekruttere blandt andet faglært arbejdskraft i fremtiden.

Naturvidenskabernes Hus er et nonprofit videnscenter, der bygger bro mellem skoler og virksomheder i hele landet og udvikler, udbreder og understøtter praksisnær undervisning, der engagerer børn og unge og inspirerer til STEM-studievalg.


Naturvidenskabernes Hus i samarbejde med Esbjerg Kommune Peter Bertelsen, projektleder hos Naturvidenskabernes Hus og Ulla Visbech, områdechef for Kultur og Skole i Esbjerg Kommune
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot: 18.000 æbleskiver var med til at give overskud på 80.000 kroner

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Kunstværk til halv million kroner har formodet levetid på fem år

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

AFLYST: Julen synges ind af populært Viborg-kor

Bjerringbro Avis

Syng julen ind i Oasen

Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Annonce