Annonce
Bjerringbro Avis

Nu får sidste del af Brogade en cykelsti

Brogade Bjerringbro
Fusion af skolematrikler i Bjerringbro betyder opgradering af trafiksikkerhed på Brogade.

Bjerringbro: Endelig lykkedes det.  Byrådspolitiker og  medlem af teknisk udvalg i Viborg Kommune, Martin Sanderhoff (S) er en glad mand efter, at det på udvalgsmøde onsdag blev besluttet, at der i år afsættes penge til, at den sidste del af Brogade fra Stærkærvej til Asavej skal have en cykelsti.

Indtil nu har det sidste stykke kun haft den type cykelsti, der er markeret ved afstribning, men fremover får den befærdede vej en hævet cykelsti, som allerede findes på strækningen fra rundkørslen ved Markedsgade og hen til krydset ved Stærkærvej.

- Strækningen har ligget i top 10 over prioriterede strækninger, som skal have en cykelsti, i hele byrådsperioden, så det er glædeligt, at der nu endelig sættes penge af til at trafiksikre den, siger Martin Sanderhoff, de selv har gjort et stort arbejde og insisteret på, at nu skulle hele Brogade have cykelsti.

Annonce

- Der er lige nu en ekstra god grund til, at man har vurderet det til at være nødvendigt med en cykelsti, eftersom de to skoledistrikter er lagt sammen. Det var ligesom det, der lukkede handlen, siger Martin Sanderhoff og fortsætter:


Vi kan dog kun prioritere og sætte penge af til et vist antal hvert år, og derfor må Markedsgade vente lidt endnu

Martin Sanderhoff, byrådsmedlem for socialdemokratiet


- Ønsket om en cykelsti på Brogade har været der længe, men indtil nu har holdningen blandt politikerne været, at så længe man ikke vidste, hvad der skulle ske med de to skoler, ville man ikke investere i en cykelsti.

Markedsgade

Han kan endnu ikke sige, om cykelstien faktisk bliver etableret i 2021, eller om den blot projekteres i 2021, men han håber naturligvis på det første.

Brogade er ikke det eneste vej indenfor bygrænsen i Bjerringbro, der er på top 10 listen over sorte pletter. Også på Markedsgade er der et behov for en sikker cykelsti.

- Vi kan dog kun prioritere og sætte penge af til et vist antal hvert år, og derfor må Markedsgade vente lidt endnu, fortæller Martin Sanderhoff.

Der er afsat et beløb på 1.250.000 kroner til cykelstien på Brogade, og derudover har teknisk udvalg sat flueben ud for fem andre cykelstiprojekter i kommunen.

- Det er glædeligt, at der sker så meget godt på sydsiden af åen, og den nye cykelsti går fint i tråd med de andre planer, der er for Sønderbro som eksempelvis det nye torv samt Åpromenaden, siger Martin Sanderhoff.

Brogade har et forholdsvis højt trafiktryk og er også en skolevej, og netop i disse dage er et nyt fodgængerfelt i den nordligste del af Brogade, lige overfor Oasen - Pensionisternes Hus - taget i brug.

- Det glædede mig inderligt, da jeg så, at det var blevet lavet, for det ved jeg, at mange har efterspurgt og ventet på, siger Martin Sanderhoff.

Det nye fodgængerfelt i den nordligste del af Brogade lige overfor Oasen - Pensionisternes Hus - er netop taget i brug. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25-års jubilæum

Bjerringbro Avis

Veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

40-års jubilæum

Bjerringbro Avis

25-års jubilæum

Bjerringbro Avis

Alsang i bymidten

Annonce