Annonce
Bjerringbro Avis

Nu har lukket forening også tømt pengekassen

Niels Grimsbjerg (th), der er formand for Oasen - Pensionisternes Hus, tog imod donationen fra Danske Seniorer Bjerringbro Omegn - der har lukket foreningen. Her ses han sammen med de andre modtagere. Fra venstre er det Kirsten Brøchner fra "Frivillig Livskvalitet", Inger Bjørnholt, formand i bytoftens Venner, Solveig Østergaard, der er tidligere formand hos Danske Seniorer Bjerringbro og Omegn, og Anitta Andersen, centerleder hos Skovvænget. Foto: Christine Krüger Hansen   
Lukket forening delte penge og it-udstyr ud til diverse sociale formål.

Bjerringbro: Der var mange om kaffebordet hos Oasen - Pensionisternes Hus, da den lokale afdeling af Danske Seniorer inviterede til uddeling af midler.

Bestyrelsen tog i september, ved en ekstraordinær generalforsamling,  en beslutning om at nedlægge foreningen, efter at det havde vist sig umuligt ved den ordinære generalforsamling, der blev holdt i august, at finde nok bestyrelsesmedlemmer.

Foreningen blev stiftet 23. september 1941, og trods næsten 500 medlemmer her til sidst viste det sig umulig at fylde bestyrelsespladserne ved sidste generalforsamling. Enden på det hele blev, at den 80 år gamle lokale afdeling lukkede og slukkede, men ikke uden at der stadig var penge på bogen.

Annonce

Lidt over 30.000 kroner havde foreningen i kassen, og disse, besluttede man, skulle komme andre til gode.

Derfor var der forleden inviteret til kaffe og boller, og tidligere formand for Danske Seniorer - Bjerringbro og Omegn Solveig Østergaard havde taget den store gavesæk med i form af en række gavekort, som hun delte ud.

- Det er noget mærkelig noget - både sørgeligt og glædeligt, sagde en tydelig berørt Solveig Østergaard, inden hun fandt fire gavekort frem, som hun begyndte at uddele.

Busture og musik

De fire modtagere var henholdsvis Oasen, der fik overdraget Danske Seniorers andel af it-udstyr, der allerede står i datastuen i Oasen, mens Bytoftens Venner, Foreningen Frivillig Livskvalitet og Plejehjemmet Skovvænget hver fik et check på 10.000 kroner.

Pengene var naturligvis dedikeret til at gøre en forskel socialt, og modtagerne havde allerede planer for, hvordan den fine gave kan bruges.

Kirsten Brøchner, der repræsenterer foreningen Frivillig Livskvalitet, som hjælper mennesker med demens samt deres pårørende med at få en bedre livskvalitet, ville eksempelvis bruge pengene på at få lavet tre sansetavler, der skal hænge på de tre demensafdelinger på Skovvænget.

Bytoftens Venner i Rødkærsbro var også glade for pengene, der ifølge formand Inger Bjørnholt, er et fint supplement til deres udgifter til busture samt andre arrangementer, der holdes i løbet af året.

Også to aktivitetsmedarbejdere samt leder Anitta Andersen  hos Plejecenter Skovvænget var mødt op for at tage imod 10.000 kroner, der gerne skulle skabe glæde for både pårørende samt beboere på Bjerringbro-plejehjemmet.

- Jeg tror, vi vil bruge pengene til at holde et par musikalske arrangementer, som altid er velkommen og velbesøgt, siger Anitta Andersen og tilføjede, at det altid er dejligt at få udbetalt en blankocheck i en verden, hvor der ikke er ret mange penge til kreative ideer.

Annonce

Ud at cykle

Den store samling af mennesker, der alle har berøring med det ældre segment af befolkningen, ikke mindst dem, der bor på plejehjem, gav en livlig snak og idéudveksling ved mødet, og inden længe var der også lavet nye aftaler om samarbejde.

- Det betyder rigtig meget for vores beboere at komme hjemmefra, så hvis vi eventuelt må komme på besøg  på Oasen, når orkestret spiller, ville det være fantastisk, sagde de to aktivitetsmedarbejdere fra Skovvænget, Hanne Træholt og Hanne Brauner.

Ture ud af huset har i et stykke tid været lukket land - på grund af corona - men nu er det igen muligt for frivillige at cykle med plejehjemsbeboerne, hvilket netop giver mulighed for eventuelt at besøge Oasen.

Det er noget mærkelig noget - både sørgeligt og glædeligt

Solveig Østergaard, tidligere formand hos Danske Seniorer Bjerringbro og Omegn

- Mange af vores beboere er tidligere brugere af Oasen, og derfor giver det god mening at tage turen herned, siger Hanne Brauner.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julelyset og træets stjerne kom med snestormen

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Direktør forventer øget interesse fra unge efter vellykket besøg fra UU-vejledere

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot: 18.000 æbleskiver var med til at give overskud på 80.000 kroner

Bjerringbro Avis

Kunstværk til halv million kroner har formodet levetid på fem år

Bjerringbro Avis

AFLYST: Julen synges ind af populært Viborg-kor

Bjerringbro Avis

Syng julen ind i Oasen

Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Annonce