Annonce
Bjerringbro Avis

Nu kan du låne og aflevere igen: Seks ud af 10 Viborg-biblioteker åbner på mandag

Man har til og med den 30. maj til at få afleveret sine bøger og materialer på biblioteket, før gebyrer igen bliver pålagt. Arkivfoto: Morten Dueholm
Mandag åbnede dørene på mange af kommunens biblioteker igen.
Annonce

Viborgegnen: Mandag den 18. maj kunne folk i kommunen igen komme på Viborg Bibliotekerne - i hvert fald seks ud af 10 af de lokale biblioteker.

I første omgang er det bibliotekerne i Viborg, Stoholm, Karup, Bjerringbro, Houlkær og Skals, der åbner. Og i løbet af de næste uger følger bibliotekerne i Ørum, Møldrup, Frederiks og Rødkærsbro.

- Vi glæder os rigtig meget til at genåbne Viborg Bibliotekerne og byde alle velkommen tilbage, siger bibliotekschef Britta Thuun-Petersen og fortsætter:

- Vi vil gerne passe godt på både borgerne og medarbejderne, så derfor følger vi naturligvis myndighedernes anvisninger.

Dermed er det ikke en fuld genåbning af bibliotekets services. For myndighederne har bestemt, at man udelukkende må tage "kortvarige, stående ophold" i bibliotekets lokaler, som det hedder sig. Og derfor bliver det ikke muligt at læse avisen, benytte computerne, at printe, kopiere eller scanne - og leg i børnebiblioteket bliver der heller ikke noget af.

Biblioteket vil som udgangspunkt kun være åbent for lån og aflevering af bøger.

Annonce

Aflevering

Da bibliotekerne lukkede ned, valgte man at forlænge låne-perioden, så ingen skulle betale gebyrer for bøger afleveret for sent. Det var en "nødsituation", sagde bibliotekschefen.

Nu hvor man åbner igen, er der fastsat en dato for aflevering af bøger og andre materialer, der er udløbet i nedlukningsperioden. Afleverer man inden og senest lørdag den 30. maj, slipper man uden gebyrer.

Fra og med den 1. juni vil man igen skulle betale gebyr, hvis man overskrider lånefristen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce