Annonce
Bjerringbro Avis

Nu pibler studenterne frem: Stor krammer til Kathrine

Kathrine Larsen var oppe at forsvare sin SRP og sluttede med et flot 12-tal. Foto: Morten Pedersen
Kathrine Larsen blev fredag formiddag, som en af de første studenter på Bjerringbro Gymnasium.
Annonce

Bjerringbro: Med glædestårer i øjnene kom Kathrine Larsen fredag morgen ud fra sin første og eneste mundtlige studentereksamen på Bjerringbro Gymnasium. Den nærmeste familie stod klar til at sætte huen på hendes hoved og uddele et væld af krammere.

Der var dog ikke så mange, der kunne være med til at ønske Katrine Larsen tillykke som normalt, for på grund af corona var der regler, som dikterede, at hver student kun måtte have otte personer med inde på skolen til påsætning af hue.

Alligevel var hun yderst lykkelig denne fredag formiddag, hvor SRP'en  (studieretningsprojekt) blev forsvaret, og hun kunne gå fra eksamenslokalet med et flot 12-tal.

- Det har været et mærkeligt forår, men det dejligt, at det alligevel lykkedes at blive student på en nogenlunde normal måde, og at vi fik lov til at være på skolen, siger Kathrine Larsen og lægger hermed ikke skjul på, at der har været en vis usikkerhed omkring, hvordan den sidste del af gymnasielivet ville forløbe.

- Der gik lang tid, før vi vidste, om vi skulle op til eksamen, hvor mange og under hvilken form, og det har da været lidt træls, siger Kathrine Larsen, der oprindeligt skulle have været oppe i fire mundtlige eksamener men altså slap med én.

Annonce

Ingen galla

- På den måde kan man godt sige, at vi er kommet lidt lettere til studentereksamen, siger Kathrine Larsen, der dog, ligesom resten af skolens 3.g'ere, til gengæld er gået glip af oplevelser, som aldrig kommer igen.

Både for hende og mange andre er der stor ærgrelse over, at der ingen gallafest blev, og at den traditionelle studenterfest på skolen sammen med alle de andre gymnasieelever også blev aflyst.

- Folk har været trætte af, at de ikke kom til galla og havde købt kjoler, som så ikke skulle bruges. Man kommer ikke udenom, at galla og så det at blive student er to store højdepunkter, når man går på gymnasiet, siger Kathrine Larsen, der dog  alligevel mener, at det slet ikke gik så galt, som man kunne have frygtet.

Den unge student kan nu se frem til dimission næste fredag, studenterkørsel om lørdagen og et studentergilde i eget hjem den 3. juli.

Der var masser af krammere til Kathrine, da hun fredag blev student  Foto: Morten Pedersen

Med hensyn til fremtiden, så har Kathrine Larsen planer om at holde et sabbatår, hvor hun gerne vil arbejde og eventuelt rejse, inden hun fortsætter med at studere.

- Jeg overvejer at læse jura eller til ingeniør, men nu glæder jeg mig til at holde et sabbatår, og så skal jeg også bruge en del måneder på genoptræning af mit ben, siger Katrine Larsen, der på grund af en voldsom håndboldskade tilbage i marts er blevet opereret i knæet.

Kathrine Larsen kunne fredag morgen, som en af de første studenter på Bjerringbro Gymnasium, glæde sig over, at hun trods corona fik huen på i selskab med familien. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Annonce