Annonce
Bjerringbro Avis

Ny direktør på Holmris B8

 Henrik Holmris har stået i spidsen for møbelfusionen Holmris B8 siden 2018. Han er tredje generation i virksomheden, og blev direktør i 1995. Arkivfoto: Morten Pedersen
Flemming Windfeld afløser Henrik Holmris som administrerende direktør på møbelvirksomheden i Bjerringbro

Bjerringbro: Den lokale møbelvirksomhed Holmris B8 blev grundlagt af familien Holmris, og har altid haft familiens folk i spidsen, men det ændrer sig, når Flemming Windfeld 1. februar afløser Henrik Holmris som direktør. Henrik Holmris har stået i spidsen for virksomheden siden 1995, men 1. februar bliver han creative director.

Holmris og B8 var i mange år konkurrenter, men fusionerede i foråret 2018 til Holmris B8. Det viste sig dog, at det var meget svært at få de to virksomheder til at fungere som én enhed, og virksomheden tabte mange penge. Virksomheden har flere gange fyret folk og indskrænket, senest i juni  2020 fyrede virksomheden mere end 50 medarbejdere, og produktionen i Bjerringbro flyttede til Silkeborg.

Henrik Holmris erkender, at det har været en meget svær proces, ikke mindst fordi B8 ikke var den virksomhed, som man troede.

Annonce

- Jeg er ærgerlig over, at fusionen ikke er lykkedes særlig godt, men jeg ser mig ikke som en syndebuk for det dårlige resultat.. Men med de seneste 15 måneders turn around er vi på rette vej,  og jeg tænker, at det er det rigtige for vores forretning at Flemming bliver direktør, og jeg kommer tættere på kunderne. Det er der mange, som har efterlyst, og det glæder jeg mig til, siger Henrik Holmris.


Bæredygtig omstilling

Virksomheden nu ændret strategisk fokus fra produktion til salg- og designvirksomhed, og den nye direktør Flemming Windfeld skal stå i spidsen for at forstærke driften samt de interne processer, mens Henrik Holmris kommer tættere på kunderne, produktudviklingen og ikke mindst manifestationen af Holmris B8’s rolle som en af de førende på den bæredygtige omstilling af møbelbranchen.

- Vi har branchens mest omfattende og relevante udvalg af grønne initiativer og ydelser, som for eksempel begyndende CO2-målinger af møbler, donation af brugte møbler, miljømærkninger og skovplantning, som jeg ser frem til at bidrage endnu mere til, tilføjer  Henrik Holmris.

Annonce

Hjemmearbejdspladser

Corona-pandemien påvirker også Holmris B8, idet kunderne i højere grad end tidligere efterspørger arbejdszoner med flere funktioner samt bedre hjemmearbejdspladser.

- Vi følger vores kunder og deres behov tæt, så vi kan være deres foretrukne sparringspartner og udbyder af topkvalitetsløsninger af danske og internationale designs. Lige nu er der fokus på hjemmearbejdspladser og på at finde den optimale løsning for såvel arbejdsgiver, som tager, og det er netop i sådanne tætte samarbejder omkring nye produkter og løsninger, jeg mener at kunne skabe størst værdi for Holmris B8, siger Henrik Holmris.

Historien bag Holmris B8

B8 A/S blev grundlagt i 1914 som savværk i Bjerringbro af Laurits Hejlskov, men allerede efter få år overtog tømreren Martin Bach Bjerringbro Savværk og gjorde det til datidens byggemarked. Senere kom både kontormøbelfabrikken og køkkenproduktionen til.

I 1985 kom Bjerringbro Savværk til at hedde System B8 og firmaet blev selskabet børsnoteret. I 2005 fusionerede System B8 med Duba Møbelindustri på Falster og bar navnet Duba-B8 frem til februar 2017, hvor Bjerringbro Savværk Holding - ejet af Niels Due Jensens personlige holdingsselskab - købte den tidligere kreds af Duba-ejere ud. Virksomheden fik navnet B8.
Holmris A/S blev grundlagt i 1937 som et snedkeri af Henrik Holmris' farfar og udviklede sig senere til boligmøbelproduktion. Virksomheden havde en stor eksport til USA - i første omgang til danske udvandrere - indtil uro på valuta- og oliemarkederne i slutningen af 1980'erne satte en stopper for eksporteventyret.
Henrik Holmris har været en del af virksomheden siden 1993, efter han havde færdiggjort sin uddannelse på Handelshøjskolen i Aarhus. I 1995 overtog Henrik Holmris aktiemajoriteten fra sin far og satte sig samtidig i direktørstolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Annonce