Annonce
Bjerringbro Avis

Ny Lokalplan: Mammen Mejerierne gør klar til at være klar

Lars Staunsbæk (tv) er direktør for Mammen Mejerierne, som producerer mellem 42.000 og 43.000 ton ost om året. Arkivfoto: Morten Pedersen
Mammen Mejerierne forbereder sig til fremtiden
Annonce

Mammen: Selv om Mammen Mejerierne har søgt Viborg Kommune om tilladelse til udvide virksomhedens hovedkvarter i Mammen by, så er der ikke aktuelle planer om at bygge.

I følge administrerende direktør for Mammen Mejerierne Lars Staunsbæk er ansøgningen en forberedelse til at være klar, når og hvis behovet opstår.

- Vi har købt fire hektar landbrugsjord bag mejeriet, og det er det areal, der nu skal laves lokalplan for, så området er klar, hvis vi på et tidspunkt skal udvide, fortæller han.


Vi har købt fire hektar landbrugsjord bag mejeriet, og det er det areal, som der nu skal laves lokalplan for, så området klar, hvis vi skal udvide.

Lars Staunsbæk, adm. direktør


Området ligger i landzone og er derfor ikke omfattet af en lokalplan, og der skal laves både en ny lokalplan for området samt et tillæg til kommuneplanen, før der kan bygges på arealet.

Annonce

Kun 12 meter

Viborg Kommunes teknisk udvalg har indstillet til økonomi- og erhvervsudvalget, at der udarbejdes et oplæg til planlægning af et nyt erhvervsområde og et nyt centerområde sydøst for Mammen by. En ny vej fra Mammen Byvej ind til virksomheden er også en del af planen. Hele området omfatter 5,7 hektar.

Planen for centerområdet er, at der kan bygges i op til halvanden etage - maksimum 8,5 meter. Bebyggelsesprocenten vil være op til 40 procent. For erhvervsområdet vil der være mulighed for en bebyggelsesprocent på 60 med en bygningshøjde på 12 meter - dog maksimum to etager.  I den første skitse var der indtegnet et byggefelt på 400 kvadratmeter, hvor der kunne bygges op til 25 meters højde. Mammen Mejerierne havde før udvalgsbehandlingen selv  ændret dette til 12 meter.

Annonce

Corona

I 2019 udvidede Mammen Mejerierne med en ny administrationsbygning i Mammen. Selskabet  beskæftiger 250 personer fordelt på fire mejerier og producerer mellem 42.000 og 43.000 ton ost om året. Corona-krisen påvirker mejerierne, men fødevareproduktionen er ikke så hårdt ramt som andre brancher.

- Folk skal jo have noget at spise, uanset om de går på restaurant eller spiser hjemme. Men vi føler med de brancher, som er ramt meget hårdere end os, siger Lars Staunsbæk.

Selv om der ikke umiddelbart er planer om at udvide i Mammen, så glæder det lokale byrådsmedlem og medlem af teknisk udvalg Martin Sanderhoff (S) sig over, at arbejdet med lokalplan og kommuneplantillæg nu er i gang.

- Det er skønt, når der sker udvikling og specielt i de mindre byer, siger Martin Sanderhoff.

Tange Sø Ost er en af de nyeste produkter fra Mammen Mejerierne. Foto: Morten Pedersen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

Provsten får ridderkorset

Annonce