Annonce
Bjerringbro Avis

Ny rampe: BMX-kørerne kan nu komme godt fra start

Formanden for Bjerringbro BMX Klub Søren Skamris glæder sig over, at den nye rampe til næsten en halv milion kroner er klar til brug. Foto: Morten Pedersen
Bjerringbro BMX Klub har fået en ny rampe til en halv million kroner.
Annonce

Bjerringbro: Aktiviteterne i Bjerringbro BMX Klub har som meget andet ligget stille i godt to måneder på grund af corona-krisen. Klubben har dog ikke spildt tiden, idet der nu er installeret en ny startrampe ved banen bag Enggården. Rampen er omkring fire meter høj, det er to meter højere end den gamle.

- Heroppe kan man mærke blæsten, så kørerne kan glæde sig til at få medvind, når vinden kommer fra vest, siger klubbens formand Søren Skamris.

Rampen koster omkring en halv million kroner. Viborg Kommune har givet 270.000 kroner, Bjerringbro Elværksforening gav 120.000 kroner, og klubben havde selv resten. Det er entreprenør Svend E. Madsen, som har stået for arbejdet.

Det var forældre til BMX-kørere, som for omkring ti år siden byggede den gamle rampe af blandt andet paller.

- Denne gang valgte vi at lade et entreprenørfirma klare arbejdet. Hvis vi selv skulle gøre det, ville det tage meget lang tid, og vi ved af erfaring, at det er de samme forældre, som igen og igen stiller op, siger Søren Skamris, som selv har to sønner, der kører i klubben.

Denne gang valgte vi at lade et entreprenørfirma klare arbejdet. Hvis vi selv skulle gøre det, ville det tage meget lang tid, og vi ved af erfaring, at det er de samme forældre, som igen og igen stiller op.

Søren Skamris, fmd. for Bjerringbro BMX Klub

Annonce

Indhegnet bane

- Det er heldigt, at opbygningen af den nye rampe faldt sammen med corona-lukningen, så vi har kunnet bruge tiden på noget andet, siger Søren Skamris.

Han er spændt på, hvor mange der dukker op, nu hvor træningen længe har været aflyst, og det samme har alle internationale stævner. Flere af klubbens medlemmer skulle have kørt stævne i Italien i marts. Ved årsskiftet var der 28 medlemmer, i øjeblikket er der omkring 20, og tre nye har meldt deres ankomst. Klubbens medlemmer er især børn og unge mellem 10 og 15 år, to personer er over 25 år.

- Vi tilrettelægger træningen med de fornødne sikkerhedshensyn. Normalt plejer vi at sige, at der ved træning skal være en forælder til hvert barn til stede, hvis uheldet skulle være ude. Men det har vi jo haft svært ved at forlange nu på grund af forsamlingsforbuddet, siger han.

Annonce

Ingen indvielse

- For at være på den sikre side har vi ringet til Sundhedsstyrelsens corona-hotline, og vi har fået den besked, at den indhegnede bane er ét område, hvor der kan være ni kørere og én træner. Udenfor er der et indhegnet område til forældre, hvor der også er plads til ti personer. For at være på den sikre side, har vi lukket klubhuset af, siger Søren Skamris.

I forbindelse med forbedring af sikkerheden har klubben sat en vandhane op uden for klubhuset, og der er indkøbt desinficerende spray til hjelmene.

På grund af corona-restriktionerne er der ikke planlagt nogen officiel indvielse af rampen. Men Søren Skamris glæder sig over, at klubbens gamle slidte rampe er skiftet ud med en standardrampe, så man kan tiltrække større løb. Klubben blev etableret i 1984 og er en af landets ældste.

Den nye BMX-rampe er omkring fire meter høj og to meter højere end den gamle rampe. Foto: Morten Pedersen
Bjerringbro BMX Klubs bane er omkring 400 meter lang, og der er lavet lidt om på banens udformning. På rampen er der plads til otte kørere. Foto: Morten Pedersen
Den nye startrampe er hævet to meter i forhold til den gamle rampe, og dermed får klubbens medlemmer samme forhold som på andre baner. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce