Annonce
Rundt om Viborg

Ny strategi for ådal: Tre kommuner går sammen

Nørreåen ved Fladbro ved Randers krydses af denne fine buede bro. Foto: Randers Kommune
Viborg, Favrskov og Randers vil sammen med Københavns Universitet skabe en samlet landskabsstrategi for Nørreådalen fra Viborg til Randers.
Annonce

Nørreådalen: En samlet landsskabsstrategi for Nørreådalen er på vej. Nørreådalen løber fra Viborg til Randers, og ådalens tre kommuner, Viborg, Favrskov og Randers er gået sammen med Københavns Universitet om at skabe en samlet landskabsstrategi for den i øjeblikket meget fugtige ådal.

I forbindelse med arbejdet holder man nu fire foredrag om Nørreådalen i Løvskalhus ved Bjerringbro. Der er gratis adgang til foredragene, og alle er velkomne til at komme og tage del i drøftelserne.

Landskabsstrategien skal være et redskab, som kan bruges til at arbejde med, hvordan ådalen skal udvikle sig i fremtiden. Strategien skal beskrive, hvad landmænd, brugere, jordejere, lokalsamfund, erhverv og bosiddende kan og vil satse på i området fremover, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Det er hensigten at inddrage alle med interesse i Nørreådalen. Det vil ud over de nævnte foredrag også ske gennem morgenkaffemøder og ekskursioner, og i løbet af 2020 vil der blive nedsat en strategigruppe.

Nørreådalen ved Viborg. Foto: NatureEyes
Annonce

Interview med lodsejere

Københavns Universitet står for arrangementerne. Universitet har gennemført interviews med en stor del af lodsejerne i de tre kommuner. Resultaterne følges op med offentlige møder og offentliggøres i rapport og på kommunens hjemmeside på adressen www.viborg.dk/norreaadalen. Det er planen, at landskabsstrategien skal være færdig ved udgangen af 2021.

De fire foredrag holdes i samarbejde med folkeuniversitetet i Viborg og Randers, og de har ådalens historiske udvikling og fremtidige udviklingsperspektiver i fokus. Arrangørerne understreger, at der hver gang vil blive afsat god tid til spørgsmål og diskussion.

Annonce

Foredragsrækken

Foredragene, som alle holdes klokken 19, er følgende:

Onsdag 18. marts: "Nørreådalens geografi, et landbrugslandskab i forandring" ved geograf og lektor Søren Kristensen.

Tirsdag 21. april: "Nørreådalens kulturhistorie og kulturmiljøer" ved historiker og lektor Per Grau Møller.

Tirsdag 26. maj. "Naturen i Nørreådalen - hvordan kan vi bedst forvalte den?" ved biolog og seniorforsker Rita Buttenschön.

Torsdag 18. juni. Foredrag og ekskursion. "Nørreådalen mellem fortid og fremtid" ved landskabsarkitekt og professor Jørgen Primdahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce