Annonce
Bjerringbro Avis

Ny Tange-købmand kommet godt fra start: Der er tusind ting, jeg slet ikke har nået endnu

Læringskurven har været stejl for den nye købmand i Tange, Sabine Winther Brødsgaard, men hun er kommet godt fra land, og hun føler sig ekstremt godt taget imod af byen og lokalsamfundet. Foto: Eskil Lyngsøe
Tanges nye købmand er kommet godt i gang i den gamle forretning. Med sig har hun taget en masse nye tiltag, og der er flere på vej, lover hun.
Annonce

Tange: Ny indretning, ny disk, ny kødkøler, nye varer, ny printer, nymalet og mere plads mellem hylderne.

Det er kun tre måneder siden, at Sabine Winther Brødsgaard overtog den gamle købmandsforretning i Tange, men at dømme efter alle de forandringer, der er sket i butikken, skulle man fristes til at tro, at hun havde stået i spidsen for den i meget længere tid.

- Folk kommer ind og siger "hooold da op, der er blevet lavet om her - det er da vist lang tid siden, jeg har været her", siger Sabine Winther Brødsgaard.

Den nye Tange-købmand har i 22 år boet med sin familie et stenkast fra købmandsbutikken, og det er også allerede mange år siden, hun begyndte som praktikant i forretningen. Derfor kendte hun særdeles godt til butikken, da hun satte sig i dens chefstol, men det betyder ikke, at alt bare har været nemt.

- Jeg har haft så travlt. Der er mange ting, jeg har skullet lære - godt nok har jeg været her længe, men nu er det jo pludselig mit ansvar det hele. Der har virkelig været run på, siger hun.

Jeg har haft så travlt. Der er mange ting, jeg har skullet lære - godt nok har jeg været her længe, men nu er det jo pludselig mit ansvar det hele. Der har virkelig været run på

Sabine Winther Brødsgaard, købmand, Let Køb Tange

Annonce

Gammel bygning

Efter Sabine Winther Brødsgaard overtog jobbet fra den mangeårige købmand, Lise Tvede, er kunderne også strømmet ind i butikken. Et gennemsnit på omkring 170 kunder om dagen er ikke usædvanligt - heller ikke midt i højsommeren.

- Vi har ligget vandret, og i sidste uge (uge 29, red.) havde vi en omsætning på 90.000 kroner. Det er altså helt vildt, kan jeg godt fortælle dig. Men selvfølgelig vil vi gerne have flere kunder, siger hun og bryder ud i et grin.

Det er ingen hemmelighed, at købmandsforretningen midt i Tange har ligget der i rigtig mange år, og det kan også af og til give udfordringer.

- Nu er det jo en gammel bygning, og da jeg kom på arbejde en morgen for en lille måned siden, kunne jeg høre, at der var noget galt. Al strømmen var gået om aftenen, så vi måtte tømme hele mælkekøleren, frostfryserne og to isfrysere. Det var lige til skraldespanden, siger hun.

Annonce

Udendørs caféområde?

Som noget nyt efter sin ansættelse som købmand introducerede Sabine Winther Brødsgaard en pluskonto i butikken. Det vil sige en konto, hvor kunder kan sætte penge ind, som de kan bruge til at handle for, og så købmanden får et større økonomisk råderum.

Opfordringen fra butikkens side er, at man sætter 3000 kroner ind på kontoen, og hvis man gør det, så deltager man hver måned i lodtrækningen om 1000 kroner at handle for. Det har mange valgt at benytte sig af.

- Kassekreditten var skruet højt op, da jeg overtog, så tanken er, at det kan give mig lidt mere luft og lidt flere penge at gøre med til at øge varelageret og til at finde nogle af de gode tilbud, som kan lokke kunderne til, siger købmanden.

Selvom der er sket meget nyt i den mere end 100-årige købmandsbutik, har fornyelsen endnu ikke nået sit toppunkt fortæller kvinden i spidsen.

- Der er tusind ting, jeg havde planer om, som jeg slet ikke har nået endnu, siger Sabine Winther Brødsgaard og nævner blandt andet en ny kasse, salg af franske hotdogs, sandwiches, friskbrygget kaffe og sågar et caféområde i eller udenfor butikken.

Det er bestemt ikke, fordi det går skidt i den fornyede købmandsbutik i Tange, at der bliver skrevet røde tal på tavlen ved indgangen. Tværtimod.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce