Annonce
Bjerringbro Avis

Ny tradition indføres: Hvid picnic ved Aahuset

Sådan så en hvid picnic ud, som Astrid Holmriis selv deltog i tilbage i 80'erne. Privatfoto
Pak eller bestil picnickurven, klæd dig i hvidt og mød op til en hyggelig eftermiddag ved Aahuset.
Annonce

Bjerringbro: Onsdag den 5. juni kan alle deltage i "hvid picnic" i Bjerringbro. Eneste krav er hvidt tøj og hvidt underlag.

Klæd dig i hvidt og kom til en hyggelig picnic ved Aahuset i Bjerringbro fra klokken 13. Konceptet er supersimpelt. Man medbringer sine venner, en madkurv, drikkevarer, bord, hvid dug, bestik, tallerkener, tæpper eller bord og stole. Det er gratis, men der er én betingelse, alle skal være klædt i hvidt.

Det er Astrid og Niels Holmriis, der har fået ideen og inviterer.

- For 30 år siden inviterede en veninde til "Hvid Picnic" på kristi himmelfartsdag. Først tog vi på sejltur med Hjejlen, og derefter holdt vi picnic ved Himmelbjerget, hvor vi nød vores medbragte madkurv, fortæller Astrid Holmriis om ideen bag invitationen.

Traditionen med hvid picnic er i virkeligheden over 100 år gammel. Man fejrede, at hvidtjørnen blomstrede, og i tiden fra 1800 til 1850 var den årlige skovtur til Dyrehaven obligatorisk.

Både det bedre borgerskab, bønder og tyende så frem til dagen, hvor de fineste, hvide sommergevandter skulle luftes og picnickurven pakkes.

Hun bestemte, allerede inden de havde købt Aahuset, at skulle det hele lykkes, ville det være en oplagt anledning til at overføre ideen om hvid picnic til området ved Gudenåen og samtidig vise huset frem.

Det bliver ved Aahuset i Bjerringbro, at man kan tage på picnic klædt i hvidt den 5. juni.
Annonce

Pak selv eller bestil picnickurv

- Grundlovsdag, der også er fars dag, syntes vi var en god dag for en ny tradition ved Gudenåen, fortæller Astrid Holmriis, der havde taget beslutningen og sat en dato, før invitation til kulturfestivalen dukkede op.

Men det betød blot, at ægteparret, der driver bed and breakfast i både Bjerringbro og Lee samt en whiskyshop, havde en oplagt mulighed for at deltage i kulturfestivalen med en aktivitet.

- På dagen vil Jørgen Glud komme og fortælle om husets historie og naturen omkring Gudenåen. Derudover spiller Bent Rasmussen guitar til nogle sange, vi kan synge med på, fortæller Astrid Holmriis, der har allieret sig med Inner Wheel, der vil stå for salg af vand, øl, vin samt kaffe og kage.

Picnickurven skal gæsterne selv pakke eller bestille hos Food by Sejdenfaden eller i idrætsparken.

- Der vil være toiletvogn ved huset, og så håber vi da bare, at mange vil komme gående eller sejlende til Aahuset, siger Astrid Holmriis med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce