Annonce
Bjerringbro Avis

Nye skilte skal vise vej i Langå

Vejvisere med tre skilte stilles nu op i Langå. Fotoet er fra Aarhus.

Der opstilles tre vejvisere i Bredgade: Ved stationen, i lyskrydset og for enden af Randersvej.

Annonce

Langå: Foreningen Langå i Udvikling kan snart sætte endnu et flueben på sin lange liste over ønsker for Langå: Inden længe bliver der sat vejvisere op i Bredgade, så nye borgere, turister og andre novicer i Langå nemmere kan finde rundt i byen.

Ønsket har efterhånden flere år på bagen: Et forslag til skiltning kom frem, da det første borgermøde om et udviklingsprojekt i byen blev holdt i 2014: Byen har mange tilflyttere - og vil gerne have flere - men det kan være svært at finde rundt. Ved hjælp af skilte som dem, man ser i større byer - for eksempel i Randers - kan folk ledes på rette vej.

Bestyrelsen for Langå i Udvikling har siden arbejdet på at få vejvisere til Langå, og det er nu lykkedes: Landdistriktsudvalget har bevilget den første, der stilles op på stationspladsen, og Randers Kommune har efterfølgende bevilget yderligere to vejvisere i Bredgade, fortæller medlem af bestyrelsen Lou Næraa.

Den ene bliver opstillet i lyskrydset, ud for apoteket, mens den anden sættes op, hvor Randersvej møder Bredgade. Standerne skal både vise retning mod og afstand til vigtige steder i byen.

Standeren ved broen på stationspladsen skal have pile mod centrum, Vestparken og Station K. Ved lyskrydset er der forslag om, at der vises vej mod Gudenåen, stationen og Vestparken samt stadion, skole, idrætscenter og kirke - i prioriteret rækkefølge. Da der i øjeblikket kun er afsat midler til tre pile per stander, vil der dog i første omgang kun blive vist vej til å, station og Vestpark.

Den tredje stander, der skal placeres i t-krydset for enden af Randersvej, hvor Bredgade starter, skal vise vej mod stationen, skole/idrætscenter (eventuelt også til friluftsbadet) og kirke.

Skiltene kommer til at ligne de vejvisere, der er sat op i Randers, men Langå i Udvikling har ønsket at få sit logo på, hvis det er muligt.

Standerne forventes på plads "inden for en måneds tid", oplyser Randers Kommunes planafdeling.

Langå i Udvikling glæder sig over den kommende skiltning, men anfører, at der sagtens kan bruges flere vejvisere i byen.

- Vi vil jo naturligvis gerne satse på flere skilte rundt om i byen. Men det her er, hvad der er råd til nu. Vi er gået efter de allervigtigste skilte, og dem har vi fået, siger Lou Næraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce