Annonce
Bjerringbro Avis

Nye volierer og bure på Dyrebakken

Det vrimler med dyrebørn på Dyrebakken. Her er det et par af Inger Bachs haleløse killinger, der er af racen Manx-katte. Foto: Christine Krüger Hansen
Selvom Inger Bach elsker at få besøg og vise sine mange dyr frem, venter hun lidt med at åbne for besøgende.
Annonce

Bjerringbro: På denne tid af året plejer Dyrebakken at tage imod besøg fra folk, der ringer og laver en aftale, men indtil videre er der lukket. På grund af faren for corona-smitte har Inger Bach valgt at holde Dyrebakken ved Nøddelund lukket lidt endnu.

- Folk er begyndt at ringe og spørge, men vi venter lidt endnu, siger Inger Bach, der både regner sig selv og sin mand, Hans som værende i risikogruppen for at få corona.

Derfor har Inger Bach ikke været meget udenfor matriklen længe.

- Nej, jeg har ikke været i Bjerringbro og handle siden slutningen af februar, siger hun, der heldigvis får hjælp af sine sønner, så ingen på Dyrebakken går sultne rundt.

Foruden Hans og Inger Bach er der nemlig et større menageri af dyr, der skal fodres, og bestanden er ikke blevet mindre i løbet af de seneste måneder.

Alpaka-hannen holder et vågent øje med Inger Bach, da vi går forbi. Det kunne jo være, at der faldt noget af. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce

Dyrebørn

Mens der alligevel ingen gæster har været på Dyrebakken, har Inger Bach fået hjælp til at bygge nye volierer og bure i det store maskinhus, og det betyder, at bestanden af især fugle er steget en anelse.

Side om side i de nye fine bure, hvor der er enormt højt til loftet, bor påfuglene, de thailandske høns, blomsterhønsene, kalkunerne, kejserænderne - og ja - lidt flere høns.

Der er også blevet plads til kaninerne og marsvinene, der hygger sig med en masse grøntsager.

- Ja, lige bortset fra Sputnik. Han er den eneste kanin, der løber frit omkring. Han er nok ovre ved gederne, der kan han godt lide at være, siger Inger Bach, der straks bliver mødt af højlydte mæhhh, da vi nærmer os.

Dyrebørn er der mange af - det er jo forår - og lige ved siden af fuglene har to af Ingers Bachs mange manx-katte fået killinger. Kattene er haleløse og har et særdeles dejligt sind, hvilket gør dem meget kælne.

- Modsat en almindelig huskat så vil de her katte altid gerne snakke med fremmede, siger hun, og det har hun ret i, for uanset hvor man går hen på Dyrebakken, så er der altid en kat, der gerne vil kæles med, i nærheden.

Annonce

Overvågning

Med den nye indretning i maskinhallen har Inger Bachs nye kænguru Daisy også fået nye og bedre forhold. Den eneste anke, hun har, er, at kænguruerne nu kun er indenfor.

- Efter det seneste tyveri har vi besluttet os for at holde dem inde, sætte overvågning op samt låse af hver aften, fortæller hun, der er ærgerlig over, at det er blevet nødvendigt.

Et lyspunkt er dog, at det viste sig, efter at Inger og Hans Bach havde fået Daisy, at hun ikke var alene. Inde i pungen var der en lille unge, og den er blevet så stor nu, at den med jævne mellemrum hopper ud for at undersøge verden nærmere.

- Der går nok nogle uger endnu, før jeg åbner op for gæster, men jeg har svært ved at dy mig, siger Inger Bach, der denne dag, hvor halvdelen af dagen allerede er gået med at fodre de mange dyr, satser på at plante en masse blomster i den store have.

- Ja, tiden går unægtelig herude. Men det er dejligt at have noget at lave, siger hun med et smil.

Dyrebakken er fortsat lukket på grund af corona-krisen. Foto: Christine Krüger Hansen
De elsker at ligge tæt sammen og sove i papkassen. Killingerne har to forskellige mødre, men de passes alle af den samme kattemor. Foto: Christine Krüger Hansen
Også udenfor er der dyrebørn. Inger Bach har fået får af typen Cameroun, der er fra Sydafrika. foto: Christine Krüger Hansen
Inde i den store maskinhal er der blevet bygget nye burer til fuglene - her er det kejserænder. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce