Annonce
Bjerringbro Avis

Nykåret ildsjæl har mange ideer til udvikling af Rødkærsbro

Landdistriktskonferencen blev holdt på Verdenskortet i Klejtrup, her er det formand for Landdistriktsudvalget Mette Nielsen (tv), sidste års vinder Jeppe Hartz, vinder af Landdistrikternes Ildsjæle 2021 Helle Georgi og VibLands formand Lone Kastberg. Foto: Viborg Kommune
Helle Georgi fra Rødkærsbro opfordrer til, at børn og unge også tages med på råd om byens fremtid.

Rødkærsbro: Vi skal spørge byens store børn og unge, hvad de drømmer om at have i Rødkærsbro. Der kan sagtens være ideer, som vi voksne slet ikke har tænkt på.

Sådan lyder der fra Helle Georgi, som på Landdistriktskonferencen i Klejtrup forleden blev kåret som 'Landdistrikternes ildsjæl 2021'.

- Jeg blev meget overrasket over at få prisen, for i pausen sad jeg sammen med de to andre kandidater, Klaus H. Kristensen fra Bjerregrav og Ole Mølgaard fra Frederiks, og de har også gang i mange ting i deres byer, så der var spænding til det sidste, fortalte hun dagen efter prisoverrækkelsen.

Annonce

God inspiration

Prisen uddeles af Viborg Landsbysammenslutning og Viborg Byråds landdistriktsudvalg til en person, som gør en særlig indsats for sit lokalområde. Og det må man sige, at Helle Georgi gør, idet hun gennem et par årtier har været med i de fleste bestyrelser i Rødkærsbro, og senest har hun søgt både fonde og Viborg Kommune om penge til ekstra projekter i forbindelse med områdefornyelsen i byen.

- Prisen blev først overrakt ved mødets slutning, men det gjorde ikke noget, for der var god underholdning med inspiration til nye ideer, som vi også kan bruge i Rødkærsbro. Blandt andet fortalte formanden for social- og sundhedsudvalget Åse Kubel Høeg (V) om muligheden for at flytte den genoptræning, som normalt foregår i sundheds-satellitter, ud i  de lokale motionscentre. I Rødkærsbro har vi ofte talt om den mulighed, så det er da noget, vi vil arbejde for, siger hun.


Prisen blev først overrakt ved mødets slutning, men det gjorde ikke noget, for der var god underholdning med inspiration til nye ideer, som vi også kan bruge i Rødkærsbro.

Helle Georgi, Landdistrikternes Ildsjæl 2021.


Annonce

Naturen er in

På konferencen talte formanden for kultur- og fritidsudvalget Mads Panny (S) om, at corona-tiden har betydet, at mange mennesker nu har fået øjnene op for de mange muligheder, der er i naturen. Og det kan måske give muligheder for nye aktiviteter rundt i kommunen.

- I Rødkærsbro kan vi måske søge om penge til kajakker og måske en sauna. Jeg kender en del mennesker fra Rødkærsbro, som bader i Tange Sø, og det kunne være skønt med en sauna ved søen, hvis altså ejerne af området (Gudenaacentralen, red.) er med på den, lyder det med vanligt gå-på-mod fra Helle Georgi.

Det næste år kan Helle Georgi glæde sig over at være Landdistrikternes Ildsjæl i Viborg Kommune. Arkivfoto. Hanne Bliksted

Foruden æren af at være 'Landdistrikternes ildsjæl 2021' får Helle Georgi en pengepræmie på 5000 kroner. Desuden fik alle tre kandidater kunsthåndværk fra den lokale kunstner Lillian Albeck Andersen. Landdistrikternes ildsjæl i Viborg Kommune blev kåret første gang i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce