Annonce
Bjerringbro Avis

Nytårstale til klimaministeren: Ragnarok i priser på fjernvarme, gas og el

Alice Broer

1. januar 2022 tonede Danmarks statsminister frem på skærmen. Hun sagde blandt andet, at alle love og vedtægter vedrørende ældre borgere nu bliver nulstillet, for der er alt for meget papirarbejde. Det er dog en erkendelse. Det var det positive i den tale.

Den handling skal statsminister Mette Frederiksen omgående sørge for også bliver overført til Klimaministeriet!

Statsministeren sagde i sin nytårstale, at det skal koste, hvis folk udleder CO2, der ikke er godkendt. Klimaminister Dan Jørgensen har mange gange stået og meddelt, at han og hele ministeriet arbejder benhårdt, b-e-n-h-å-r-d-t, på at få CO2 bragt ned i Danmark. Der skulle ikke bruges unødvendig energi. Men man skulle tro, at de alle lider af ekstrem knogleskørhed, sådan som de opfører sig.

Annonce

12. september 2021 udsendte Klimaministeriet en pressemeddelelse om, at en ny aftale skal give mere varme fra supermarkederne i radiatoren. Der står, at i et grønt Danmark skal ressourcerne bruges bedst muligt. Overskydende varme skal udnyttes. Det lyder jo rigtig godt. Men sådan blev virkeligheden slet ikke.

For i samme forbindelse blev der også besluttet en masse love og paragraffer, som er så indviklede, at selv revisorer sidder og rykker håret af sig selv.

Væk med afgiften

Prisen på fjernvarme stiger helt vildt mange steder i Danmark. Naturgassen er steget og steget. Og staten lægger afgifter oveni, så jo mere gassen stiger, jo flere afgifter skal der betales. Når afgifterne er lagt på, og gassen incl. afgifter fremstår som ét tal, kommer momsen så oveni med 25 procent.

Det skal laves om omgående, så afgiften på gas og el simpelthen skal slettes. Det er mere end rigeligt med momsen. Det giver samme resultat for staten i den sidste ende – for de får i stedet mere moms i stedet for afgift.

De rødglødende el- og gaspriser kommer blandt andet til at koste fjernvarmekunder hos Gudenådalens Energiselskab dyrt.

Jeg er én af de kunder! Jeg fandt en redegørelse på gues.dk, og når jeg bruger de nye tal, kommer min regning i 2022 til at lyde på 75.266,50 kroner. I 2021 var beløbet 19.060 kroner.  I 2020 var det 19.915 kroner.

14. november 2021 sendte Klimaministeriet en pressemeddelelse ud om, at regeringen vil afbøde de høje priser med en hjælpepakke på 100 millioner kroner. I følge pressemeddelelsen, at man kan risikere at få en stigning på over 1.000 kroner om måneden i varme.

Sikke noget nonsens.

En ordre

I 2021 betalte vi 1.590 kroner pr. måned. Ifølge den nye opgørelse bliver beløbet pr. måned  6.272,21 kroner, det er altså 4.682,21 kroner mere pr. måned

Hvis Folketinget virkelig mener, at der skal gøres noget for den grønne omstilling, så er mit forslag/KRAV, at samtlige afgifter til staten i forbindelse med salg af overskydende varme bortfalder med øjeblikkelig virkning.

Det er fuldstændig hul i hovedet, at der skal bruges ekstrem dyr naturgas, når vi i stedet kan få billig varme, der ellers bare sendes ud til fuglene.

Sælgeren har en indtægt, og køberen - i de fleste tilfælde fjernvarmeværkerne -  har en udgift.

Jeg har hørt i min øresnegl, at det er Skatteministeriet, der laver lovene vedr. alle afgifter. Men så ”hurtigt”, som det arbejder, skal det have en ordre fra Klimaministeriet, at alle afgifter i forbindelse med grøn omstilling skal stoppes pr. 31. december 2021.

Ordren skal ikke gives pr. sms. Den skal sendes på anden vis til Skatteministeriet og Statsministeriet, og der skal kvitteres for modtagelsen.


Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce