Annonce
Bjerringbro Avis

Nyt børnehus i Langå: 17-årig regionsmester sætter personligt præg på børnehusets fliser

En af Patrick Gråbæks både, der dekorerer et af badeværelserne i Langås nye børnehus. Pressefoto
Lokal regionsmester udsmykker badeværelser i det nye børnehus i Langå

LANGÅ: Når Langås nye børnehus åbner til marts, kan børnene glæde sig til at gå på opdagelse i børnehusets badeværelser, der alle dekoreres med hver sin farverige fortælling. Den nye institution bygges på Vennevej lige ved siden af Langå Skole og erstatter de tre nuværende børnehaver i Langå.

- Et af badeværelserne er dekoreret som et hav med skibe og fisk, to er inspireret af luften, og så er jeg også i gang med at lave et, der skal vise en lille bakket skov. Det er en rigtig sjov udfordring, men det er også virkelig hårdt arbejde. Det kræver tålmodighed og præcision, men når først man har lært at skære en figur, så sidder det i hænderne, fortæller Patrick Gråbæk, der studerer EUD-byg på Tradium og er i murerlærer hos virksomheden Jorton, der står for byggeriet af det nye børnehus.

17-årige Patrick Gråbæk er manden bag børnehusets unikke fliser. Sommeren 2020 vandt han regionsmesterskabet for flisemurer, kun et år inde i sin lærlingeperiode, og til august 2021 er han klar til at kæmpe for titlen som Danmarksmester til DM i Skills. En konkurrence for de dygtigste EUD-elever. Vinder han DM, er næste skridt europamesterskaberne.

Annonce

Et samarbejde om en særlig løsning

Jorton fik idéen til at lave de kreative fliser på badeværelserne efter, at Patrick Gråbæk vandt regionsmesterskaberne og demonstreret sin kunnen med tilskæring af fliser - den idé var både Randers Kommune og Tradium med på.

- Det med at skære motiver ud i fliserne er egentlig ikke en del af min uddannelse. Det er noget, man kan blive tilbudt, hvis underviserne spotter, at man har flair for det. Arkitekterne fik tilsendt motiver fra de seneste otte års Skills-konkurrencer og lavede nogle arbejdstegninger ud fra dem, som ledelsen i Børnehuset Langå valgte iblandt. Og så fik jeg opgaven med at skære dem ud. Nogle af motiverne er skåret i frihånd, og nogle har syv skæringer. Det er rigtig meget for en flise, men når man kan lave dem, så kan man alt, fortæller Patrick Gråbæk med et glimt i øjet.

Annonce

Vuggestue og børnehave i én

Det nye børnehus i Langå slår dørene op til marts og bliver en samlet institution med plads til syv grupper af børn, der er fordelt på vuggestue og børnehave.

- Vi glæder os meget til, at vi snart kan byde velkommen i vores nye børnehus i Langå. Jeg er sikker på, at klinkerne med farverige motiver på badeværelserne vil vække børnenes nysgerrighed. Det er utrolig flot udført, siger dagtilbudsleder i Dagtilbud Sydvest i Randers Kommune Michael Ross.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Bjerringbro Kirke

Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Annonce