Annonce
Bjerringbro Avis

Nyt liv i gågaden og på Torvet i Bjerringbro

Det er sådanne "kuber", der nu sættes op i Bjerringbros gågade.
Som led i Helhedsplanen for Bjerringbro skabes der nu hyggelige miljøer i byens gågade og på Torvet. Det sker i form af siddepladser og et nyt grønt udtryk
Annonce

Bjerringbro: Tag en pause, nyd livet og hyg dig. Sådan lyder opfordringen til Bjerringbros borgere fra Bjerringbro Byforum og Viborg Kommune, når borgerne inden længe får mulighed for at sidde i det fri i byens gågade og på Torvet.

Nogle gange er der stor forskel på den værdi, man får for det samme beløb. Det kunne sagtens være tilfældet i denne sag, hvor Teknisk Udvalg nu har nikket ja til, at penge, der for flere år siden blev givet til nye fliser på Storegade, i stedet nu anvendes til forbedringer af bymidten i form af siddepladser og mere grønt i gågaden og på torvet.

Der er i alt tale om 2.106.000 kroner som nu sættes i spil og implementeres i Helhedsplanen, og arbejdet går i gang allerede i efteråret, hvor der opstilles fire ”kuber” i Storegade. Her kan butikkernes kunder tage sig en pause og samtidig sidde i læ for vinden.

Kuberne er 2,3 meter på hver led. I to af dem er der plads til at sidde ved et lille hjørnebord omgivet af grønne planter. De to andre opfordrer til mere kreative sidde-stile, da siddepladserne enten hænges op i wirer eller bygges op som klodser i forskellige højder.

- De nye kuber giver mulighed for lidt af den læ, der efterlyses af mange i Storegade. Samtidig bryder de linjerne og gør hele byrummet mere hyggeligt, siger Lars Christiansen, bychef i Bjerringbro.

Torvet får også et mere grønt og hyggeligt tilsnit med træer i mobile plantekasser og bænke.
Annonce

Lidt kaos i det pæne

På Torvet opsættes træer i store plantekasser, der kan flyttes rundt på torvet efter behov, ligesom en række store sidde-plinte i træ placeres på Torvet. Samtidig sættes der penge af til at få springvandet til at fungere mere optimalt end i dag.

- På Torvet sidder folk i dag i pæne ordentlige rækker, der på sin vis symboliserer den pænhed, der er tænkt ind i Torvet, og som i virkelighed gør, at Torvet er lidt kedeligt. Med de nye tiltag får vi lidt kaos ind i al ordentligheden. Samtidig kan vi sidde i skyggen af et dejligt stort træ og tale med hinanden, siger Lars Christiansen.

Teknisk Udvalg behandlede som tidligere nævnt følgegruppens forslag på sit møde onsdag, og nu skal det blot godkendes af byrådet.

- Når det er sket, bestilles de fire kuber hos leverandøren med det samme. Håbet er, at kuberne og den nye udformning af Torvet kan være en slags julegave til Bjerringbros borgere og besøgende, siger Lars Christiansen og fortsætter:

- Skal vi trække kunderne op af sofaen eller få dem til at blive hjemme fra de store handelsbyer, så er det vigtigt, at der er noget at se og opleve lokalt. Med de nye kuber og tiltagende på Torvet bidrager Viborg Kommune og Byforum til rammerne for en god handelsoplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce