Annonce
Bjerringbro Avis

Også i mindre stationsby lider idrætslivet efter corona-nedlukning

Der var masser af  aktivitet i Rødkærsbro Hallen i 2020, som her på billedet, hvor Rødkærsbro Skole havde bevægelsesuge i marts måned. Så kom coronaen, og det betød stor nedgang i udlejning af hallen i 2021. Arkivfoto: Morten Dueholm
Rødkærsbro Hallen glæder sig over en sund økonomi til trods for et meget stille 2021.

Rødkærsbro: Der er heldigvis gode ting at se frem til, som eksempelvis en ny stor haludvidelse forhåbentligt i 2024, men der var alligevel også lidt bekymring at spore, da der mandag blev holdt generalforsamling i Rødkærsbro Hallen.

Lige som i så mange andre idrætshaller har man også i Rødkærsbro Hallen kunnet mærke de negative konsekvenser af corona-nedlukningerne i samfundet de seneste to år.

Således kan formand Hans Pedersen berette, at 2021 var et meget stille år, og at corona har haft stor indflydelse på idrætslivet i Rødkærsbro, og at den lokale idrætsforening RIF virkelig kæmper  med at komme rigtig i gang igen.

Annonce

- Det har vist sig, at mellem 20 og 35 procent af medlemmerne ikke er kommet i gang igen efter corona, hvilket naturligvis også er noget, som hallen har mærket i form af mindre aktivitet, så vi har alle en fælles udfordring med at hjælpe hinanden i gang, så vi kan komme op på samme antal og helst flere medlemmer end før corona,  siger Hans Pedersen.

Foruden mangel på medlemmer har café-driften i 2021, hvor der ligger en forpagtningsaftale med halinspektør Kurt Madsen, været delvist nedlukket. Hverken sportsfest, julefrokoster med mere har kunnet gennemføres.

Gældfri

- Udlejning af haltimer har naturligvis også været mindre - cirka 290 timer i den store hal og cirka 200 timer i springsalen, men trods mindre udlejning er vi alligevel kommet ud med et fint resultat, fortæller Hans Pedersen, der glæder sig over, at Rødkærsbro Hallen i forvejen har en sund økonomi.

- Vi er faktisk den eneste idrætshal i Viborg Kommune, der er gældfri, og det er vi både stolte og samtidig glade for - ikke mindst i denne situation, siger Hans Pedersen og tilføjer.

- Det betyder også, at vi ufortrødent kan fortsætte planerne om at udvide og renovere hallen, et projekt til 20 millioner kroner.

Allerede i 2020 kom Rødkærsbro Hallens udvidelse på kommunens budget med 10,2 millioner kroner, og nu gælder det for hallen om at finde et tilsvarende beløb enten gennem egenkapital, lån, fonde eller virksomheds- og borgerstøtte.

Det betyder også, at vi ufortrødent kan fortsætte planerne om at udvide og renovere hallen, et projekt til 20 millioner kroner

Hans Pedersen, formand hos Rødkærsbro Hallen

-  Vi har haft Lokale og Anlægsfonden på besøg til et indledende møde, så nu må vi se, hvad den eventuelt vil have ændret i projektet for, at den forhåbentlig vil støtte vores haludvidelse, siger Hans Pedersen, der håber på, at de fremtidige tiltag også vil lokke flere til at genoptage idrætten i Rødkærsbro.

Annonce
Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce
Bjerringbro Avis

Ingrid er et ekstra sæt ører og øjne og hjælper folk med de svære samtaler

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Folkemusik i kirken

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Lys i vinduerne 4. maj

Bjerringbro Avis

Nyt startsted, længere løberuter og en ny bro: Mange gode grunde til at løbe med i Danmarks smukkeste motionsløb

Bjerringbro Avis

Sweethearts afløser Rocazino på lokal festival

Bjerringbro Avis

Ny formand for Landboforeningen Midtjylland

Bjerringbro Avis

Den guddommelige Komedie i Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Oprydningsdag på vandet

Bjerringbro Avis

To storke på eng ved Bjerringbro

Annonce