Annonce
Bjerringbro Avis

Ombygning i kulturhus: Nye trapper til både høje knæløft og spisepauser

Bibliotekar Dagny Vistisen glæder sig over den nye egetræstrappe, hvor der er god plads til at sidde. Træpladerne ved gelænderet mangler endnu at blive skiftet ud med glas. Foto: Hanne Bliksted
Nu er foyeren i Gudenåhuset lavet om til Kulturtorvet - men der mangler stadig lidt arbejde.

Bjerringbro: Gæster i Gudenåhuset i Bjerringbro kan nu glæde sig over, at der efter ombygning i foyeren både er almindelige trapper og trapper til høje knæløft og spisepause.

Siden jul har håndværkerne arbejdet hårdt på at renovere foyeren, og efter måneder med støv og støj blev den nye trappe åbnet efter påske.

Som afløser for trappen i granit er der nu en trappe af egetræ. Trappen er så at sige delt i tre, så der til højre for indgangen er almindelige trappetrin, mens trappetrinene til venstre er med høje trin, så trappen kan bruges til at sidde på. Desuden er der ved caféen også et område med store og små trappetrin, hvor man kan sidde og hygge sig.

Annonce

Kulturtorvet

- Ideen med ombygningen er at skabe et sted, hvor folk kan mødes og hygge sig. Derfor har vi nu døbt foyeren om til Kulturtorvet, fortæller projektkonsulent ved Viborg Bibliotekerne Lene Midland.

Ideen med ombygningen er at skabe et sted, hvor folk kan mødes og hygge sig. Derfor har vi nu døbt foyeren om til Kulturtorvet.

Lene Midland, projektkonsulent ved Viborg Bibliotekerne.

Det er  murerfirmaet JS Murer samt Lund Byggefirmaer, som har stået for arbejdet, som dog ikke er helt færdigt. På grund af forsinkelse på materialer, mangler der stadig både en del af gelænderet samt glasplader mellem trappen og gelænderet.

Projektet er en del af helhedsplanen for byfornyelse i Bjerringbro. Det koster  2,1 million kroner, hvoraf en del  kommer fra en konto, der oprindeligt skulle bruges til kulturparken Ord & Vand, som inden helhedsplanen så dagens lys, var planlagt til at skulle anlægges rundt om Gudenåhuset. Foreningen Bjerringbro Elværk har givet 1,5 million kroner, Lokale og Anlægsfonden har givet 200.000 kroner, og resten kommer fra Viborg Kommune.

Annonce

Mindre støj

Disse penge skal også dække et nyt og større indgangsparti som afløser for rotunden, som ofte virker som en prop. Ideen med det nye indgangsparti er, at man kan åbne op og lade aktiviteterne brede sig ud foran og hen mod Niels Due Jensens Plads. Planen er, at indgangspartiet laves senere i år.

Bibliotekar ved Bjerringbro Bibliotek Dagny Vistisen glæder sig over, at trappen nu igen er åben efter, at folk måtte benytte elevator for at komme op til biblioteket.

- Nogle siger, at den nye trappe er rigtig flot, andre undrer sig over, at det er nødvendigt at skifte trappen, når huset "kun" er 22 år, men den nye trappe er rigtig god til at sidde på, som for eksempel når børnehaver er på besøg til teaterforestillinger, fortæller Dagny Vistisen.

- Desuden er der i biblioteket mindre støj fra foyeren, når folk går op og ned ad trætrapper fremfor granit, tilføjer hun.

Ideen til ombygning af foyeren blev første gang luftet for mere end ti år siden.

Maria Holtse og sønnen Johan på halvandet år fra Ans kommer jævnligt i Bjerringbro, og tirsdag nød de den nye trappe i Gudenåhuset. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce
Bjerringbro Avis

Ingrid er et ekstra sæt ører og øjne og hjælper folk med de svære samtaler

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Folkemusik i kirken

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Lys i vinduerne 4. maj

Bjerringbro Avis

Nyt startsted, længere løberuter og en ny bro: Mange gode grunde til at løbe med i Danmarks smukkeste motionsløb

Bjerringbro Avis

Sweethearts afløser Rocazino på lokal festival

Bjerringbro Avis

Ny formand for Landboforeningen Midtjylland

Bjerringbro Avis

Den guddommelige Komedie i Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Oprydningsdag på vandet

Bjerringbro Avis

To storke på eng ved Bjerringbro

Annonce