Annonce
Bjerringbro Avis

Ophørsudsalget fortsætter: Lukning er blevet til 45 års jubilæumsfest - men så bliver der også droslet ned

Birthe og Jørgen Brogaard fejrer 45 års jubilæum i deres forretning Sport og Fritid. Foto: Morten Pedersen
Birthe og Jørgen Brogaard planlægger 45 års jubilæumsfest 15. maj.
Annonce

Bjerringbro: Det er ingen nyhed, at butikken Sport & Fritid er på vej til at lukke. Allerede i maj 2019 skrev vi i avisen, at butikken ville lukke til jul. I september skrev vi, at det blev til nytår. Nu bringer vi så endnu en lukkeartikel - idet Brogaard-parrets plan efter en lang periode med ophørsudsalg er at markere deres 45 års forretningsjubilæum fredag 15. maj og derefter kun holde åbent en dag eller to om ugen.

I forretningen er der stadig fiskegrej, akvarier samt kraftige sko og støvler og andet farvestrålende outdoor-udstyr, og derfor er der ikke udsigt til at butikken kan melde udsolgt lige efter jubilæet. Også Birthe Brogaards loppemarkedsafdeling bugner, idet hun senest har fået fire læs møbler og småting, som hendes mor ikke kunne have med, da hun tidligere på året flyttede på plejehjem.

- Ja det må jo ha' en ende, siger Birthe Brogaard, da journalisten spørger, om det er endnu en 'måske lukker vi artikel', vi skal tale om.

Både Birthe og Jørgen Brogaard er uddannede lærere, han stoppede i 1975, mens hun underviste til hun fyldte 60 år. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Farfars fisk

Birthe og Jørgen Brogaard er begge 71 år. Mange rystede på hovedet, da parret i 1975 indrettede privatbolig i det gamle møllerkontor med den dengang tre-årige datter Karina og en baby på vej. I den anden ende blev der butik med akvariefisk og udstyr til akvariefisk. Siden indrettede parret privatbolig på møllens førstesal, hvor de fortsat bor med en smuk udsigt over mølledammen.

- Ved siden af vores lærerjobs passede Jørgen butikken, og om natten byggede vi møllen om til privatbolig. Det var en skør men sjov tid. Brædder og bjælker fra den gamle kornsilo blev taget ned, renset og genbrugt til vægge og lofter, blandt andet her i stuen, fortæller Birthe Brogaard, da vi sidder bænket med kaffe og boller med pålæg på langbordet.

Brogaard-parret mødte hinanden, da de gik på Vestjysk Gymnasium i Tarm. Siden har de fulgtes ad, dog afbrudt af en kort periode hvor han gik på Silkeborg Seminarium og hun på Nørre Nissum Seminarium. Allerede som barn fik Jørgen Brogaard interesse for fisk.

- Min farfar havde et par akvarier, og det var nok der, jeg fik interessen for fisk. Da jeg læste til lærer i Silkeborg, solgte jeg masser af akvariefisk og planter til butikkerne i Silkeborg. Og da Birthe og jeg som nyuddannede lærere fik job på Bjerringbro Realskole, fik jeg ganske gratis lov til at stille mine akvarier i skolens kælder, fortæller han om starten på sin forretning i Bjerringbro.

Annonce

Håb om udlejning

Efter et pit stop på Tværgade fulgte akvarier, fisk og planter med til den nye butik i møllen. Butikken blev i takt med efterspørgslen udvidet med lystfiskerudstyr, fugle, jagtudstyr, rideudstyr, ski og skiværksted og senest vandresko og outdoor udstyr. Fugle, ride- og skiudstyr og skiværksted er forlængst forsvundet, men fiskeudstyret trækker stadig folk fra store dele af Midtjylland.

I 1979 stoppede Jørgen Brogaard som lærer på grund af travlhed i butikken, som på et tidspunkt havde seks ansatte inklusive parrets datter Karina.

I 1981 blev butikken til Sportsmaster, men de seneste 15 år har den hedder Sport & Fritid. Butikkens indtjening er gået op og ned, og de seneste 12 år har Jørgen Brogaard været alene - altså bortset fra fruens lopper i nabolokalet, som kortvarigt blev ryddet grundigt forud for parrets guldbryllup i oktober 2019.

Uanset om der på et tidspunkt kan meldes alt udsolgt, så fortsætter livet i den gamle mølle. De håber at kunne leje erhvervslokalerne ud.

- Vi kan ikke finde et bedre sted at være, og vi vil da gerne blive boende her i ti år mere, selv om det måske bliver lidt besværligt, siger Jørgen Brogaard med henvisning til trapperne til privaten på møllens 1. sal.

Programmet for 15. maj er ikke helt på plads - det afhænger af corona-restriktionerne, som statsministeren forventes at lempe på om få dage.

Skiltene med ophørsudsalg har længe siddet på vinduerne hos Sport & Fritid. Foto: Morten Pedersen
Selv om Jørgen Brogaard planlægger at lukke Sport & Fritid, er der stadig masser af varer. Foto: Morten Pedersen
Jørgen Brogaards interesse for akvariefisk startede allerede, da han var barn. Foto: Morten Pedersen
Parrets hyggelige stue har længe været pyntet til påske, men på grund af corona-restriktionerne har de aflyst årets påskekomsammen. Foto: Morten Pedersen
Selv om der er planer om at lukke butikken, er der stadig masser af varer på hylderne. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce