Annonce
Bjerringbro Avis

Oprydningsdag på vandet

En plastdunk var noget af det, som medlemmer af Tange Roklub hentede op fra søen på oprydningsdagen søndag. Foto: Johnny Pedersen
Roklubben i Tange ligger i sin beskyttede bugt som et mere end synligt bevis på, at den kunstligt anlagte sø er fundament for et utal af interesser. Søndag var der oprydningsdag.

Tange: En lille mink dukker pludselig op på anlægsbroen ved roklubben i Tange.

Den har fundet sig et lille fristed. Så rummelig er klubben og ikke mindst dens medlemmer, at det lille pelsdyr får lov til at passe sig selv, men lidt træls var det dog for Niels Kristian Almtoft, da han sidste år skulle gøre sin kajak forårsklar, for det vævre rovdyr havde anlagt en rede i hans kajak, og som enhver (tidligere...) minkavler vil vide, så efterlader den et værre svineri, når unger og mor forlader reden.

En smal kajak kan let komme ind mellem sivene. Foto: Johnny Pedersen

Små skarpe

Det nærmer sig kirketid, men nogle håndfulde aktive i Tange Roklub er øjensynligt ligeglade - i dag i hvert fald - for det er først oprydningsdag ved klubben og i søen, og senere åbner klubben dørene for alle, der har lyst til at lære den og dens tilbud bedre.

Til trods for at der er et pænt udvalg af små skarpe til morgenkaffen med ledsagende rundstykker med tandsmør, så varer det nu ikke længe, før de fremmødte finder værktøj, gulvpande og koste frem.

Det skal gøres sommerklar.

- Det plejer vi at gøre hvert år. Det er ikke fordi, der er så meget affald at samle op i søen, men plastic og måske en cykel eller to, finder vi da nogle gange. For nogle år siden fandt vi en 200-liters tønde med huller i. Den var lidt svær at få på land, fortæller Ulf Andersen, der har været formand for klubben i Tange i seks år.

Ulf Andersen har været formand for Tange Roklub i seks år. Foto: Johnny Pedersen

Det er ikke fordi, der er så meget affald at samle op i søen, men plastic og måske en cykel eller to, finder vi da nogle gange.

Ulf Andersen, fmd. for Tange Roklub.

Affaldsopsamlingen i søen sker fra nogle af klubbens smukke såkaldte inriggere, og folkebladets altid friske fotograf Johnny Pedersen får lov til at komme med på en tur, efter at han skriver under på, at han kan svømme.

Ved årene sidder Kent Pedersen, der var initiativtager til at stifte klubben tilbage i 1984 og Egon Rostgaard, der også er en af roveteranerne.

Annonce

Kajakker

Det er nu ikke det store, de kommer tilbage med efter en rundtur, men lidt plastic blev det da til.

Imens de friske ror rundt, har Ulf Andersen tid til fortælle lidt om klubben, der i betragtning af dens størrelse faktisk har en ganske imponerede flåde af både inriggere, et par singlescullere og flere dusin såkaldte turkajakker, som egner sig perfekt til forholdene i Tange Sø.

Tange Roklub blev dannet i 1984.

- Kajakker fylder mere og mere. Sådan er det i Tange, og sådan er det i langt de fleste andre klubber. Det har nok  lidt at gøre med, at kajakroning er mere individuel, men heldigvis bruges vores robåde da også rigtig meget, fortæller han.

Traditionelt arbejder roklubberne landet over rigtig godt sammen, hvilket weekenden var et eksempel på. Et hold roere fra Silkeborg manglede på deres tur til Randers et sted at sove, så de fik naturligvis lov til at smide nogle luftmadrasser på gulvet i klubhuset og i bådhallen.

Bådene bliver holdt ved lige hvert år.


En ny shelter ved siden af klubben bliver ofte brugt af gæsterorere.
Tange Roklub har åbent hus, men inden gæsterne kommer, rydder medlemmerne op fra søbunden, søndag den 8. Maj 2022. Foto: Johnny Pedersen
Tange Roklub har åbent hus, men inden gæsterne kommer, rydder medlemmerne op fra søbunden, søndag den 8. Maj 2022. Foto: Johnny Pedersen
Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal kunstner udstiller

Annonce
Bjerringbro Avis

MammenFri inviterer til snak og spisning

Annonce
Bjerringbro Avis

Udstilling i biografen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pædagogstuderende prøver ideer af på dagplejere: Når turen i den grønne bøgeskov både er leg og alvor

Bjerringbro Avis

Gymnasiepiger opfinder smart lomme til alle de små vigtige ting

Bjerringbro Avis

Ny udstiller i Doctors Gallery

Bjerringbro Avis

Stafet for livet fejrer ti år med forsinkelse

Bjerringbro Avis

Idrætscenter vil gerne inddrage naturen: De unge manglede til workshop for idræt og kultur

Bjerringbro Avis

Musik på Niels Due Jensens Plads

Bjerringbro Avis

DM gav to medaljer til idrætscenter: Flemming Nielsen vandt igen DM i saunagus

Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce