Annonce
Bjerringbro Avis

På med redningsvesten: Affaldsindsamling fra kano

Igen i år er det Annette Sloth Larsen, der er tovholder på affaldsindsamling i Bjerringbro. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Når der på lørdag skal samles skrald i Bjerringbro, er der også mulighed for at tage turen i kano ned ad Gudenåen.
Annonce

Bjerringbro: Det er tredje gang, at man i Bjerringbro vælger at mødes for at samle skrald i byen, men i år er arrangementet udvidet, så man kan låne en kano og sejle turen fra Tange til Bjerringbro eller Bjerringbro til Ulstrup, mens man samler skrald op fra Gudenåen.

Det er som tidligere år Annette Sloth Larsen, der er tovholder på skraldeindsamlingen, der foregår samme dag som Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende  affaldsindsamling.

- Indsamlingen forgår som sidste gang. Deltagere, der ønsker at samle skrald, skal møde op ved Bjerringbros stationsbygning, hvor de får udleveret poser samt en rute, fortæller Anette Sloth Larsen, der altså i år har udviddet skraldeindsamling til også at gælde Gudenåen.


Indtil videre har jeg faktisk ikke fået så mange henvendelser, hvilket jeg er lidt overrasket over, for siger man ja, får man jo i virkeligheden mulighed for en gratis familieudflugt i kano, blot man samtidig samler skrald,

Annette Sloth Larsen, tovholder på affaldsindsamling i Bjerringbro


- Det var Jeppe Bo Nielsen, der er indehaver af Outdoor Bjerringbro, som greb fat i mig og spurgte, om ikke det kunne være sjovt, om vi fik nogle mennesker til at sejle ned ad Gudenåen og samle skrald, fortæller Annette Sloth Larsen.

Derfor tilbød Jeppe Bo Nielsen at stille en række kanoer gratis til rådighed for dem, der nu har lyst til at rydde op i åen.

- Indtil videre har jeg faktisk ikke fået så mange henvendelser, hvilket jeg er lidt overrasket over, for siger man ja, får man jo i virkeligheden mulighed for en gratis familieudflugt i kano, blot man samtidig samler skrald, siger Annette Slot Larsen, der har slået en besked op på facebook, hvorigennem man kan henvende sig.

I år kan man foruden at gå langs Gudenåen også tage turen med skraldeposen ned ad åen i en kano.  Arkivfoto: Johan Gadegaard

Hun håber naturligvis, at der er flere, der springer til. Hun er dog også glad for at få mange deltagere, der på traditionel vis går en tur rundt i Bjerringbro og samler skrald.

Ønsker man at tage turen med kano, så skal man selv finde ud til Tange, eller også kan man sejle fra Bjerringbro til Ulstrup, for eventuelt at tage toget tilbage til Bjerringbro.

Første gang, der var affaldsindsamling i Bjerringbro, var i 2018, hvor  mellem 100 og 120 personer brugte nogle timer på at rydde op  i og omkring Bjerringbro. Resultatet blev 419,5 kilogram affald inklusiv 7.500 cigaretskodder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce