Annonce
Bjerringbro Avis

På ny plads har man sagt både A og B

Scenen skyder i vejret på Niels Due Jensens Plads og i denne uge kom der plader på konstruktionen. Foto: Morten Pedersen
Pladsen begynder at tage form - og de mange skæve geometrier bliver synlige.
Annonce

Bjerringbro: Skelettet på scenen har været rejs i et stykke tid og i denne uge gik arbejdet med at sætte plader på i gang. Det er ikke uden udfordringer at bygge scenen, der lige som resten af Niels Due Jensens Plads ikke just er fyldt med rette vinkler.

- Den har givet mange søvnløse nætter - den her scene - faktisk hele pladsen, da hele byggeriet er ganske unikt, og pladsen er fyldt med skæve geometrier, siger Henrik Larsen, der er byggeleder hos Salling Entreprenørfirma A/S, som har totalentreprisen på pladsen.

Han har været med fra dag ét, hvilket vil sige september 2019, hvor den første hækplante blev trukket op for at give plads til store maskiner og rigtig mange håndværkere.


- Her har man valgt at sige både A og B, og jeg har dyb respekt for, at Grundfos har valgt at bruge så mange resurser på denne plads, der også bliver et udstillingsvindue for virksomheden

Henrik Larsen, Salling Entreprenørvirksomhed


- Det har været fedt og spændende at være en del af et projekt som dette. Det er langt fra hver dag, man får sådan en chance, siger han og viser rundt på pladsen, der nu for alvor begynder at tage form. Indvielsesdagen nærmer sig også, og Henrik Larsen garanterer, at der også vil blive arbejdet i sommerferien.

Stålpladerne, der er ved at blive monteret på den helt særlige scene, der skal huse 18 Grundfos-pumper, blinker i solen, men indvendigt vil 33 procent af pladerne blive malet "Bjerringbro-røde".

Scenen set fra oven. Foto: Morten Pedersen

- Nu begynder den visuelle del at komme til syne, siger Henrik Larsen og peger over på et område, hvor der er sat et par hængekøjer op.

Han er godt klar over, at en del borgerne synes, at byggeriet har været en træls process - men han håber, at folk har tålmodighed og beder dem blot kigge en måned frem.

Annonce

Asfalt på ny p-plads

- Så vil de virkelig kunne se en stor forskel. I denne uge lægges der asfalt på pladsen og på de nye parkeringspladser, der støder op til scenens bagkant, så kan de bløde trafikanter igen færdes sikkert nede ved butikkerne, siger Henrik Larsen.

Han har i løbet af de måneder, der er gået, haft mange gode dialoger med forbipasserende, der  ofte har haft spørgsmål omkring forholdene.

Henrik Larsen er arbejdsleder Salling Entreprenørvirksomhed, der har arbejdet på pladsen siden september sidste år.  Foto: Morten Pedersen

- Det er dog min opfattelse, at giver man sig tid til at snakke med hr. eller fru Hansen, der spørger, så bliver det ofte vendt til noget positivt, og der er meget, der giver mening for dem, siger han med et smil.

Selv er han vildt fascineret af den plads, der springer frem.

- Her har man valgt at sige både A og B, og jeg har dyb respekt for, at Grundfos har valgt at bruge så mange resurser på denne plads, der også bliver et udstillingsvindue for virksomheden, siger Henrik Larsen, der mener at folk vil køre langt for at se den nye plads.

- Vand skaber liv - og det er uanset om det er en sø eller en stille klukken fra en bæk, eller en række springvand, siger han.

Scenen, der flankeres af skaterbaner, opholdsrum, hængekøjer og banker dækket med vilde blomster og græsarter, er en arkitektonisk udfordring med en lang række tekniske og innovative løsninger med et fortæppe af vand, der også kan bruges som baggrund for diverse filmforevisninger.

Pladsen er fyldt med en lang række geometriske former, der i særdeleshed er tydelige fra oven. Foto: Morten Pedersen

Vandet fra "tæppet"  ryger ned gennem en rist og viser sig efterfølgende i en lang række springvand, der ligger som striber foran scenen.

Annonce

Maste med føler

- Masten dér, har en vindføler, som kan sende besked til springvandene om at slukke, hvis det blæser for meget. Derudover er det også meningen, at besøgende selv kan styre en del af vandets bevægelser ved hjælp af en app på deres telefoner, forklarer Henrik Larsen, og peger hen på en mast, der står ved siden af scenen.

Vandet, der bruges i hele systemet, er regnvand der genanvendes, men der kan tilføres vand til systemet - hvis der bliver meget tørt.

Og lige nu er det så tørt, at folkene, der arbejder på pladsen, er nødt til at vande jorden inden der lægges asfalt, og skrænterne, hvor der er plantet græsfrø, får også en tur med vandslangen.

Tidligere på året var det for meget vand, der gav udfordringer.

- Det største problem, vi løb ind i på pladsen, var, da vi skulle kloakere. Der opdagede vi, at grundvandet ligger meget højt, og det betød, at vi var nødt til at bruge sugespidser, der midlertidigt kunne sænke grundvandet, mens vi gravede, fortæller Henrik Larsen.

Foran scenen danner springvandene tre store trekanter. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce