Annonce
Bjerringbro Avis

Pårørende med opråb efter indbrud hos afdød: Grådigheden kender inden grænser

Hvem begår indbrud i et hus, der tilhører en mand, som lige er død? Det spørgsmål stiller Aase Sejr, hvis mands svoger døde den 17. juli. Manden boede i dette hus, hvor indbrudstyve var på besøg i dagene inden begravelsen. Foto: Eskil Lyngsøe
Efter begravelsen af et familiemedlem besøgte Aase Sejr og hendes mand den afdødes hjem. Her fik de et chok. Indbrudstyve havde nemlig været på spil i hele huset og garagen.
Annonce

Hjorthede: - Jeg er både vred, gal og indigneret over, at nogen kan finde på sådan noget. Tænk, at man er så grådig og har så lav en moral, at man gør sådan noget, når manden ligger og er død. Det er en skændsel.

Aase Sejr og hendes mand fik sig en gevaldig overraskelse onsdag, da de besøgte deres afdøde familiemedlems bolig i Hjorthede.

Manden var om formiddagen blevet begravet ved Hjorthede Kirke, og da Aase Sejr og hendes mand, som bor i Galten, havde været til mindesammenkomst i Bjerringbro, valgte de at køre tilbage til Hjorthede for at kigge til graven og til det hus, som Aase Sejrs mands afdøde svoger havde efterladt sig.

- Da vi kommer derop, ser vi, at der ligger en stige på jorden. "Gud, hvorfor ligger den der," sagde vi. Vi ser også, at låsen til garagen er væk, og da vi lukker op, kan vi se, at den gamle Puch Maxi-knallert i hvert fald er blevet hentet, siger hun.

Huset på Hjorthedevej midt i landsbyen har stået tomt siden februar, da den nu afdøde beboer kom på plejehjem i Bjerringbro. Aase Sejr var sidst i huset torsdag i ugen før - dagen efter at beboeren døde - så indbruddet må derfor have fundet sted i tidsrummet mellem torsdag den 18. og onsdag den 24. juli.

De ubudne gæster var ikke kun på besøg i garagen. De havde også brækket vinduet til badeværelset op og var derfra kommet ind i huset, hvor de snuppede samtlige nøgler.
Annonce

Hvem vidste det?

Fra huset blev der stjålet en gammel, grøn Puch Maxi-knallert fra 1979 og en masse nøgler til både bolig, garage og til de to veterantraktorer, som også var at finde på ejendommen.

De pårørende gætter på, at gerningsmændene har kendt til den afdøde.

- De har brækket op ind til garagen, hvor der står en gammel Toyota uden plader, og lige inden for døren, dækket til af gammelt skrammel, der stod den Puch Maxi. Den har de brudt låsen op på og snuppet, og vi kan se, at de har trukket den hen over kornmarken, fortæller Aase Sejr.

- Hvem vidste, at han havde sådan en gammel, grøn Puch-knallert til at stå i sin garage? Han har jo ikke engang kørt på den de sidste 20 år, men de, der kendte ham, vidste, at hans helt store interesse var mekanik. Jeg synes simpelthen, at det er for ringe. Grådigheden kender åbenbart ingen grænser.

For at undgå, at nogen skulle komme tilbage efter de to veterantraktorer, som stadig holder i garagen, har de lokale i byen nu tøjret dem sammen med et stor kæde, fortæller Aase Sejr, som nu håber, at folk i lokalområdet vil reagere, hvis de skulle støde på den stjålne Puch Maxi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce