Annonce
Bjerringbro Avis

Påskeudstilling: Hjermind Kirke inviterer til en gåtur på dugen

Cyklen i våbenhuset i Hjermind Kirke er en del af udstillingen, fortæller næstformanden i menighedsrådet Grete Møgelbjerg. Foto: Hanne Bliksted
Der er noget for både øjet og øret ved påskeudstilling om Jesu sidste dage

Hjermind: Påsken er i kirkens verden en lige så stor begivenhed som julen, og da antallet af deltagere  ved gudstjenesterne i år er kraftig reduceret på grund af corona-restriktionerne, så supplerer menighedsrådet ved Hjermind Kirke med en udstilling, som starter allerede i kirkens våbenhus og fortsætter op til koret.

På gulvet i kirkens midtergang ligger en løber, som ved årets påskeudstilling har skiftet navn til dug for at understrege, at det er tid til fordybelse og ikke løb.

Fra højttalerne lyder sognepræst Ken Nørgaards guitarmusik med blandt andet Beatles-hittet "Her comes the sun", og på dugen er der små 'stationer' med blandt andet en flaske vin, et billede af et frokostbord og længere fremme en tornekrans, som symboler på begivenhederne i Jesu sidste dage, fra da han palmesøndag under stor jubel på et æsel red ind i Jerusalem til, at han langfredag blev hængt op på et kors. Som bekendt genopstår han påskedag, og det symboliseres ved de mange påskeliljer på dugen.

På påskedugen er der både palmeblade og ekskrementer fra et æsel. Foto. Hanne Bliksted
Annonce

Chokolademønter

Med andre ord er der noget for både øjet og øret og faktisk også smagssansen, idet Judas-pengene er chokolademønter til gæster med en sød tand. Ved hver 'station' er der også en tekst, hvor der drages paralleller til nutiden.

Frokostbordet på dugen skal ses som det bord, hvor Jesus spiste sit sidste måltid.

- Bordet kan ses som et billede på, hvordan mange danskere det seneste år har været tvunget til at være sammen til de fleste måltider, fordi børnene har været hjemme fra skole, og forældrene har arbejdet hjemme, og ingen har skullet afsted til fritidsaktiviteter. Det har været hårdt for mange mennesker at skulle være så meget sammen, men der er også gode ting ved det 'tvungne' fællesskab, fortæller næstformanden i menighedsrådet Grete Møgelbjerg.

Der er noget for de fleste sanser på udstillingen. Her står næstformand i menighedsrådet Grete Møgelbjerg med de  flamingoæg, som man kan male på. Foto: Hanne Bliksted

Grete Møgelbjerg glæder sig over, at kirkerne i modsætningen til påsken i 2020 i år er åbne om end i mindre omfang end normalt. Der kan være 150 mennesker i Hjermind Kirke, men med corona-restriktionerne er der kun plads til 19 personer, i år er der gudstjeneste palmesøndag  og påskedag.


Bordet kan ses som et billede på, hvordan mange danskere det seneste år har været tvunget til at være sammen til de fleste måltider, fordi børnene har været hjemme fra skole, og forældrene har arbejdet hjemme, og ingen har skullet afsted til fritidsaktiviteter.

Grethe Møgelbjerg, Hjermind Menighedsråd


- Mange er jo bange for at deltage i gudstjenesterne på grund af smittefaren, og det kan man godt forstå. Med udstillingen kan man fordybe sig i de begivenheder, som påsken bygger på og alligevel føle, at man har fået noget af kirkens påskegudstjenester, og samtidig også fået noget

Udstillingen åbnede 21. marts og kan ses til og med mandag 5. april

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce