Annonce
Bjerringbro Avis

P-plads klar inden årets udgang

Det er sådan her arkitektfirmaet Aarstiderne forestiller sig den nye p-plads på Poul Due Jensens Vej kommer til at tage sig ud, når beplantningen vokser op. Skitse: Aarstiderne 
Ny Grundfos p-plads er klimasikret og byder også på adskillige standere til opladning af elbiler.
Annonce

Bjerringbro: En længe ventet parkeringsplads er ved at være klar på Poul Due Jensens Vej lige overfor Grundfos. Efter at ansatte i længere tid havde måttet ty til at parkere på en parallel villavej, der løber langs Poul Due Jensens Vej, søgte Grundfos Viborg Kommune om at få lavet et tillæg til kommuneplanen, så de kunne bygge en parkeringsplads.

Området, hvor parkeringspladsen skulle bygges, var allerede ejet af Grundfos, og her havde der før i tiden ligget en række boliger, som var blevet sløjfet.

I efteråret gik arbejdet i gang med den nye parkeringsplads, og når medarbejderne returnerer efter endt juleferie, vil de kunne anvende den nye plads, der kan rumme 137 biler.

- Parkeringspladsen bliver i hovedtræk færdig her inden jul, men grundet covid 19-situationen vil der være nogle enkelte ting, der først gøres færdig i januar, fortæller Thomas Bech Sørensen-Hylle fra kommunikationsafdelingen hos Grundfos.

Foruden almindelige biler er der også tænkt på elbilerne, og der er derfor etableret to standere med fire udtag til elbiler.

Parkeringspladsen er på flere måder end én indtænkt i Grundfos ønske om at være en bæredygtig og miljørigtig virksomhed.

Der arbejdes intenst på at gøre p-pladsen færdig inden udgangen af året. Foto: Christine Krüger Hansen

- Byggeriet af parkeringspladsen understøtter Grundfos' ambition om at understøtte flere af de 17 FN verdensmål, og derved gøre en bæredygtig forskel.

Annonce

Nyt lyskryds

- Det er en klimasikker løsning med nedsivning af regnvand på grunden, mulighed for at lade elbiler op og et stort ønske om at få en biodiversitet i området. Alt det giver et grønt udtryk, som generelt fremmer sundhed og trivsel, fortæller Senior Director i Facility  hos Grundfos, Torben Ømark.

I forbindelse med anlæg af p-pladsen har det også været nødvendigt at oprette et ekstra lyskryds for at skabe sikre adgangsforhold til området.

- Der har været et godt og frugtbart samarbejde med Viborg Kommune, men myndighedsændringer tager tid. En del af projektet er etablering af et lyskryds, der skal afvikle trafikken ind og ud af parkeringspladsen og ankomstområdet til hovedreceptionen, og som vil følge de øvrige lyskryds på Poul Due Jensens Vej. Det giver sikkerhed for både gående og kørende trafikanter, siger Thomas Bech Sørensen-Hylle.

Især arbejdet med dette har i den seneste tid gjort Poul Due Jensens Vej til lidt af en forhindringsbane for bilister.


Det er en klimasikker løsning med nedsivning af regnvand på grunden, mulighed for at lade elbiler op og et stort ønske om at få en biodiversitet i området. Alt det giver et grønt udtryk, som generelt fremmer sundhed og trivsel

Torben Ømark, Senior Director i Facility hos Grundfos


Det er Grundfos, der er bygherre på projektet og SWECO/Aarstidernes Arkitekter, der har været rådgiver, mens Svend E. Madsen er hovedentreprenør.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce