Annonce
Bjerringbro Avis

Papegøjer er fortsat væk

Ole Pless-Schmidt med sine røde ara Viggo. Foto: Hanne Bliksted
Ole Pless-Schmidt mister både fugle og indtjening
Annonce

Hvorslev: Da tyve for godt to uger siden brød ind i Hvorslev Papegøjecenter, stjal de ikke kun fuglene. Tyvene lavede også så meget larm, at flere af Ole Pless-Schmidts papegøjer blev så forskrækkede, at de nu har pillet fjerene af sig selv.

Trods en del presseomtale har Ole Pless-Schmidt ikke hverken set eller hørt mere til de fire grå papegøjer - også kendt som grå ara'er, som tyve natten til søndag 11. oktober stjal fra hans store hal. Fuglene var i en voliere bagerst i hallen, hvor der er meget mørkt, men alligevel lykkedes det tyvene at finde og stjæle fuglene, som koster 7.000 kroner stykket. Tyvene kom ind fra hallens bagside, hvor de brækkede en dør op.

- Det er jo ikke til at vide, hvor fuglene er nu, og selv om vi fandt dem, så har de efter sådan en tur taget så meget skade, at de ikke kan bruges til avl. Det er det rene vanvid at stjæle papegøjerne, siger han.


Det er jo ikke til at vide, hvor fuglene er nu, og selv om vi fandt dem, så har de efter sådan en tur taget så meget skade, at de ikke kan bruges til avl. Det er det rene vanvid at stjæle papegøjerne.

Ole Pless-Schmidt, Hvorslev Papegøjecenter


Det ene par skulle til at yngle, og nu mister han en indtægt på omkring 40.000 kroner for de papegøjeunger, som skulle have været solgt.  Han har mellem 70 og 80 papegøjer.

Selv om hans dyr er forsikrede, så ærgrer det ham, at vildtfremmede bryder ind i hallen og stjæler fuglene. Han har alarmer ved indgangen til hallen men ikke i selve hallen, idet alarmer er så følsomme, at fuglene vil aktivere alarmen ved den mindste aktivitet.

Ole Pless-Schmidt har drevet papegøjecenteret siden 1996, og det er første gang, at han har indbrud.  I 2012 lukkede han centret for offentlig adgang, fordi der kom for få mennesker til, at det kunne løbe rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Nyt tag på Gerning Kirke

Bjerringbro Avis

Kuber pakkes ind som gaver

Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce