Annonce
Bjerringbro Avis

Paraplyer dominerede friluftsgudstjeneste

En udendørs gudstjeneste ved Elsborg Kirke stod søndag i paraplyernes tegn. Det tog sognepræst Peter Fischer-Nielsen og de fremmødte sognebørn med godt humør. Foto: Louis Schmidt-Lund
Et renoveret kirkedige ved Elsborg Kirke blev markeret med gudstjeneste i det fri, og omkring 30 sognebørn trodsede regnvejret.
Annonce

Elsborg: Menighedsrådet i Højbjerg-Elborg Sogn har i en del år bakset med at få et kollapset stendige ved kirken i Elsborg til at tage sig præsentabelt ud. Diget har siden 2006 været i kritisabel tilstand, og det gik helt galt, da en ny ejer af ejendommen nord for kirken, i bedste tro, gravede lidt i grunden op mod kirken.

Sådan en renovering er ikke så ligetil. Den skal igennem adskillige offentlige instanser, tilsat arkitekt-vurdering, inden der kan pilles ved et fredet dige ved en kirke. Og så er der omkostningerne, som menighedsrådet skal have godkendt i kirkelige instanser.

I maj 2019 var alle tilladelser og økonomien på plads, og her godt et år senere ville menighedsrådet markere, at et flot nyt kirkedige endelig var på præsentabelt på plads.

Det blev markeret søndag med en friluftsgudstjeneste syd for kirken, besigtigelse og ”indvielse” af det nye dige, rundet af med grill-pølser til de fremmødte sognebørn.

Annonce

Næstekærlighed

Søndagens tekst i folkekirken handlede om den rige unge mand, som opsøgte Jesus og gik skuffet bort, da han blev opfordrede til at forære sit jordiske gods væk for i stedet at følge Jesus. Taget helt bogstaveligt er det også en mundfuld, både i datiden og i dag, og mon ikke Jesus ville henlede opmærksomheden på, at man ikke kan handle med Gud, at rige ikke står foran andre i køen til Gudsriget, men at det i bund og grund handler om næstekærlighed.

Prædiken og gudstjenesten i øvrigt måtte sognepræst Peter Fischer-Nielsen forøve under en paraply, og menigheden med omkring 30 fremmødte var nok også lykkelige for, at de af jordisk gods var i besiddelse af paraplyer.

Alle tog situationen med godt humør, selv om kirketjeneren havde en kamp med at skærme dagens musikant. Det kunne ikke gå, hvis Ole Johansen, Ikast, fik vand i sin harmonika. Det kan sådan et instrument slet ikke tåle.

Anne Maria Sehested, formand for Højbjerg-Elsborg Menighedsråd, viste efter gudstjenesten det nyrenoverede stabeldige frem. Hun rettede samtidig en tak til de naboer, som havde bidraget med lidt ekstra jord, så alt nu hænger pænt sammen. Foto: Louis Schmidt-Lund

Anne Maria Sehested, formand for Højbjerg-Elsborg Sogn, kunne efterfølgende vise det nyrenoverede stabeldige frem. Det var lykkedes at finde en løsning, som tilfredsstillede alle instanser, for den nette sum af omkring 200.000 kroner, et beløb som er betragteligt under, hvad en arkitekt i første omgang vurderede at renoveringen ville koste.

Ekstra jord

Hun rettede en stor tak til den gravende nabo mod nord, som har foræret kirken tre meter af sin grund op mod kirken, så fremtidige ejere ikke kommer i en lignende karambolage med det fredede dige. Det tilskødede areal er nu græsbeplantet.

Der var også tak til naboen mod øst, som havde afgivet en bid jord, så alt nu hænger fornuftigt sammen. Menighedsrådet har i den forbindelse påtaget sig udgifterne til, at de fremtidige streger på matrikelkort og diverse tinglysninger er i orden.


Der var også tak til naboen mod øst, som havde afgivet en bid jord, så alt nu hænger fornuftigt sammen. Menighedsrådet har i den forbindelse påtaget sig udgifterne til, at de fremtidige streger på matrikelkort og diverse tinglysninger er i orden.


Afslutningen på seancen var henlagt til en hal hos en nabo til kirken. Godt det samme, for det er svært at spise grill-pølser mens man samtidig skal holde på en paraply.

Paraplyerne var i brug under gudstjenesten. Foto: Louis Schmidt-Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Stationsforening mister formand

Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Annonce