Annonce
Bjerringbro Avis

Pigtrådsmusik med krudt i, når Rødkærsbros gamle popklub vækkes til live efter 52 års dvale

De tre initiativtagere til Gunpowder Revival, fra venstre Bjarne Ellgaard, Ole Vestergaard og Søren Peter Cilleborg Jensen.
Gunpowder Club, der i 1966-67 samlede masser af unge til pigtrådsbal i Rødkærsbro, genopstår lørdag den 21. september ved en nostalgisk revival-aften med minderige hits fra dengang.
Annonce

Rødkærsbro: I 1966-67 var Rødkærsbro Kro et af Jyllands mest populære samlingssteder for unge med hang til pigtrådsmusik, som datidens rockmusik blev kaldt.

De unge fra dengang er blevet lidt ældre, men mange har stadig søde minder om de glade aftener, hvor de har jivet, twistet og danset kinddans, når tidens største pigtrådsnavne som danske Sir Henry & His Butlers, Peter Belli , The Defenders, The Hitmakers, norske Vanguards, engelske Wishful Thinking og The Ebonies fra Jamaica rundede Rødkærsbro.

Nu bliver der snart mulighed for at genopleve musikken og stemningen fra dengang. Efter 52 års dvale bliver Gunpowder Club, der i sin tid arrangerede pigtrådsballerne, nemlig vakt til live. Dog kun for en enkelt aften - lørdag den 21. september.

Denne gang bliver det festsalen hos Jolly Roger MC i Rødkærsbro, der omdannes til et pigtrådstempel i vaskeægte 60'er-stil.

- Det bliver en aften i nostalgiens tegn. Med fed pigtrådsmusik, som den lød dengang. Billeder, scrapbøger og fortællinger fra Gunpowder Club. Og ikke mindst med mulighed for at mødes til en snak med gamle venner, måske også en gammel flamme, som man har kysset med til pigtrådsballerne, siger Bjarne Ellgaard, der i sin tid var med til at starte Gunpowder Club, og som nu er én af tre "bagmænd" for Gunpowder Revival den 21. september.

De to øvrige er hans gamle klassekammerat og mangeårige ven, Søren Peter Cilleborg Jensen, der var flittig gæst hos Gunpowder Club, samt Ole Vestergaard, der er præsident for Jolly Roger MC. Ud over at lægge lokaler til står mc-klubben også for salg af mad og drikke.

- Alle er hjerteligt velkomne til Gunpowder Revival, og vi håber på at se rigtig mange denne aften. Både pigtråds-fans fra de glade 60'ere og andre, der kan lide god, gammel 60'er-musik, lyder det fra de tre initiativtagere.

Rox's - oplev dem til Gunpowder Revival den 21. september.
Annonce

Gedigen 60'er-rock

Som musikleverandører til Gunpowder Revival er der foreløbig indgået aftaler med to bands, Souled Out med bl.a. Hans Nyholm fra Rødkærsbro og øst-/midtjyske Rox's.

Guitarmusik á la Hank Marvin og The Shadows vil blive præsenteret af "en gammel Rødkærsbro-dreng", Alvin Kjærsgaard Sørensen, i sin tid guitarist i Rødkærsbro-bandet Apache og siden i The Young Ones, kendt fra en populær tv-serie på TV2.

- Herudover er vi i kontakt med flere store navne fra 60'ernes danske pigtrådsmusik, som nok også kommer til revival-aftenen den 21. september, oplyser Bjarne Ellgaard.

Med sine dengang blot 15 år var han yngst i den i forvejen meget unge bestyrelse, der i 1966-67 tegnede Gunpowder Club, og som endvidere bestod af Per Bach, Per Lundorff, Leif Laursen og Jens Chr. Cilleborg Jensen (storebror til Søren Peter Cilleborg Jensen).

- Vi gav blot 50 kroner for at leje krosalen en aften. Men så skulle vi selv feje gulvet bagefter. Billetprisen svingede fra halvanden krone til fem-seks kroner. Det billigste band kostede 200 kroner, ellers var honoraret for en aften typisk fra 500 til 1200 kroner, fortæller Bjarne Ellgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce