Annonce
Bjerringbro Avis

Plads til cykelsti under Væthvej i Langå

Bliver der plads til en cykelsti, når broen på Væthvej bygges om? Det er Langå Miljøgruppe blevet usikker på efter et borgermøde med BaneDanmark. Men Banedanmark beroliger; der bliver plads til en cykelsti. Foto: Annelene Petersen

Bekymrede Langå-borgere, der frygter at blive snydt for en cykelsti under Væth-vej, kan formentlig ånde lettet op: BaneDanmark slår fast, at der er plads til en cykelsti i byggeplanerne.

Annonce

LANGÅ: BaneDanmark slår fast, at der er plads til at anlægge en cykelsti under Væth-vej.

Langå Miljøgruppe har i et læserbrev i Amtsavisen reageret på meldingerne fra et møde den 13. juni i Randers Arena mellem BaneDanmark og lodsejere, hvor bygherren angiveligt fortalte, at der netop ikke var plads til en cykelsti.

Cykelstien har længe indgået i Randers Kommunes plan for at forbinde Randers-Langå-Silkeborg via en cykelrute. Langå Miljøgruppe påpeger, at uden en ubrudt cykelsti vil turister kunne blive forvirrede over ruten - og Langå-børnenes cykelvej til både skole og stadion vil komme rigeligt tæt på befærdede veje.

- Så det er da en lettelse, at vi nu alligevel kan se frem til at få en cykelsti langs jernbanen under Væthvej, siger Lou Næraa, der er medlem af bestyrelsen hos Langå Miljøgruppe.

Jeg går ud fra, at spørgsmålet i sidste ende skal en tur omkring byrådet, før nogen endelig beslutning kan træffes. Men mit gæt er, at nu får Langå-borgerne deres cykelsti

Kjeld Kristensen, projektleder hos Veje & Trafik, Randers Kommune
Annonce

Ikke stor udgift

En forudsætning, for at cykelstien bliver anlagt, er dog, at Randers Kommune påtager sig den ekstra udgift, der er forbundet med anlægget.

- Så vidt jeg kan bedømme, vil cykelstien kunne bygges for relativt små midler. Men selvfølgelig vil økonomien da spille en rolle, siger Kjeld Kristensen, der er projektleder ved Randers Kommune.

- Jeg går ud fra, at spørgsmålet i sidste ende skal en tur omkring byrådet, før nogen endelig beslutning kan træffes. Men mit gæt er, at nu får Langå-borgerne deres cykelsti.

Randers kommune har gennem længere tid opereret med en ubrudt cykelsti mellem Randers og Silkeborg. Således har kommunen for flere år siden opkøbt jord til den cykelsti, der nu blev sået tvivl om.

- Uanset Randers Kommunes intentioner, vil BaneDanmarks planlægning kunne sætte vores planer ud af kraft. Men vi snakker fint sammen i denne sammenhæng, siger Kjeld Kristensen.

BaneDanmark slår ligeledes fast, at en cykelsti vil kunne anlægges både som en del af det nuværende byggeri - og på et senere tidspunkt, hvis det af en eller anden årsag skulle blive aktuelt.

Den planlagt ubrudte cykelsti mellem Randers og Silkeborg er den såkaldt rute 29 i Randers kommunes planlægning. Og cykelruten starter i Randers bag Randers Regnskov ved Den Blå Bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce