Annonce
Bjerringbro Avis

Podcast om sabotage i Langå

Frede Jensen, der er inspektør på Museum Østjylland, fortæller i podcasten, om det der endte med at blive den mest betydningsfulde jernbanesabotage under den tyske besættelse. Tilsendt foto
Gudenåens kulturhistorie bliver fortalt i podcasten "Åsteder". Nu er turen kommet til Randers Kommune og den spændende historie om jernbanesabotagen i Langå under 2. Verdenskrig.
Annonce

LANGÅ: "Åsteder" er produceret af blandt andre kulturjournalist Lene Grønborg Poulsen, der i podcast-episoden er på gåtur med museumsinspektør Frede Jensen ved jernbanebroerne i Langå. Frede Jensen fortæller i podcasten, om det der endte med at blive den mest betydningsfulde jernbanesabotage under den tyske besættelse.

Det er kommunerne og museerne omkring Gudenå, der i samarbejde udgiver podcasten om åens rige kulturhistorie. De syv Gudenå-kommuner har ud over podcasten også lavet et digital kort, der gør det let at finde stier, faciliteter og seværdigheder omkring Gudenå. Du kan finde det digitale kort på oplevgudenaa.dk

Første sæson begyndte for omkring et år siden med første udgivelse. Sæsonen rummer i alt 11 episoder.

Sidste episode, som udkommer sidst i juni, kommer til at handle om åens betydning for udviklingen af Randers med både historie og nutidens briller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce