Annonce
Bjerringbro Avis

Politiforlig: Ingen politistation til Bjerringbro

Mange børn stimlede til, da Midt- og Vestjyllands mobile politistation september var i Bjerringbro. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Søren Pape (K) mener, at der er større behov for politistationer andre steder
Annonce

Bjerringbro: Mens folk rundt i landet kan se frem til nye nærpolitistationer med fem betjente og en åbningstid på 15 timer om ugen, så blev Bjerringbro forbigået i politiforliget forleden.  Folketingsmedlem Søren Pape (K) er dog ikke overrasket over, at hans barndomsby ikke får en politistation.

- Der var ni politistationer, som skulle fordeles i Jylland, og når der er kommuner, som blandt andet Struer, som slet ikke har en politistation, så er det svært at argumentere for, at Bjerringbro også skal have en politistation, siger han.


Der var ni politistationer, som skulle fordeles i Jylland, og når der er kommuner, som blandt andet Struer, som slet ikke har en politistation, så er det svært at argumentere for, at Bjerringbro også skal have en politistation.

Søren Pape, folketingsmedlem.


- Jeg tror ikke, at folk i Bjerringbro og Viborg er i tvivl om, at jeg er deres repræsentant på Christiansborg, men jeg vil gerne tages seriøst som politiker, og så er det lidt svært at forsvare, at Viborg Kommune skal have to politistationer, siger Søren Pape.

Annonce

Dialog

Medlem af Viborg Byråd Mads Panny (S) ærgrer sig over, at hverken Bjerringbro, Kølvrå eller Karup fik en af de 20 nye politistationer.

- Ja det er ærgerligt, at ingen af byerne fik en politistation. Men omvendt så kommer der politistationer i både Ikast-Brande og i Struer, som trods alt er tæt på os, siger Mads Panny, som er folketingskandidat for Viborg Vest kredsen til næste valg.

- Jeg havde en god dialog med Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus Christensen og har talt meget med ham om sagen, men her kan man se, hvor meget det betyder, at der er et lokalt folketingsmedlem for regeringspartiet, hvor man kan påvirke sagerne, siger han.

Mads Panny glæder sig dog over, at den centralisering, som man tidligere har oplevet er ved at vendte, og der nu er fokus på at få blandt andet politistationer fordelt rundt i landet.

Annonce

Mindre centralisering

Natteravnene ved meget om, hvad der foregår i byen. De samarbejder både med politi, SSP og andre interessenter, som har samme ønske som Natteravnene - at skabe lokal tryghed.

- Vi ringer til politiet, hvis der opstår en situation, som kræver myndighedernes indgriben, men dette sker jo hverken hver eller hver anden måned. Så i "det daglige" bruger vi ikke politiet, siger talsmanden for Natteravnene i Bjerringbro Trine Lind.

- Som Natteravne går vi rundt i Bjerringbro for at skabe tryghed blandt de unge. Og vi møder rigtig mange søde unge mennesker, som ved hvordan de skal opføre sig, siger hun.

- Vi har svært ved at genkende de episoder fra Bjerringbro, som der bliver skrevet og snakket om. Beskrivelserne på blandt andet facebook lyder virkelig voldsomme, men vi ser ikke disse ting, og vi ærgrer os over det negative fokus, siger Trine Lind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce