Annonce
Bjerringbro Avis

Postkort er næsten forsvundet fra gadebilledet

Sommerferien er for længst slut, og trods de lune temperaturer, nærmer efteråret sig. Dermed har vi kun minderne fra sommerferien tilbage og måske en række fotos på mobiltelefonen. Tidligere kunne man på opslagstavlen nyde de mange farvestrålende postkort fra nær og fjern, som venner og familie havde sendt.

Postkort er efterhånden et ord, som er på vej ud af danskernes ordforråd. Jeg har altid nydt at  sende en hilsen, og selv om der ikke er plads til de store beretninger på et postkort, kan familie og venner skrive under på, at jeg altid har fyldt postkortet helt ud til kanterne.

Da vores børn gik i børnehave og skulle på koloni, var en af forældreopgaverne at sende et postkort til barnet. Mange tænker formentlig, at det var noget pjat at sende et kort, når ungerne kun var væk i tre dage, men der var også noget praktisk i det, for mens et par af de voksne gjorde hytten ren før hjemrejsen, så gik de øvrige medarbejdere til stranden eller i skoven. Her sad de så og læste postkortene op for børnene. Og der var tænkt over tingene, for det år hvor vores postkort ikke var nået frem, da havde børnehave-personalet lige et par ekstra kort med, som de fluks skrev en hilsen på, så ingen skulle føle sig snydt.

Annonce

Tidligere havde enhver turistbiks i ind- og udland med respekt for sig selv flere stativer med postkort, men stativerne er mange steder afløst af de små magneter med billeder af Eiffeltårnet eller Kronborg , som man kan sætte på køleskabet.

De udeblevne postkort betyder dog ikke, at man ikke ved, hvor folk holder ferie. Nogle informerer så flittigt på facebook, at man fra feriens start kan læse alt om solskoldninger, kulørte drinks og køreture i stejle bjergområder og naturligvis suppleret med masser af fotos. På den måde behøver man næsten ikke spørge til vedkommendes ferie, men omvendt kan farvestrålende fotos inspirere én selv til næste feriemål.

At læse beretningerne på facebook er også meget hurtigere end at vente på postkortene, for de kan være længe undervejs. Som min mor ofte har fortalt, så forlød det, da charterrejser blev en del af danskernes livsstil, at postkortene var forsinket, fordi postbuddet tog kortene med hjem, så børnene kunne lege med dem før afsendelsen.

Tidligere havde enhver turistbiks i ind- og udland med respekt for sig selv flere stativer med postkort, men de er efterhånden skiftet ud med de små magneter med billeder af Eiffeltårnet eller Kronborg , som man kan sætte på køleskabet.

Hanne Bliksted

Gennem årene har jeg modtaget kort, som har været flere uger undervejs. Rekorden er det farvestrålende kort med en stor blå bil og en cigarrygende mand, som en god veninde og hendes mand sendte fra Cuba, da de var på ferie der i november 2019. Kortet lå i min postkasse i starten af maj i år - altså var det halvandet år undervejs. Om postbuddets børn havde leget med det, ved jeg ikke, men det var dejligt at få det.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Tradition og fornyelse ved Egeskovløb

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Byforum indkalder til to vælgermøder

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Genbrug er guld: Hyggen er rykket ind i byens station

Bjerringbro Avis

Fondspenge til to nye fjernsyn

Bjerringbro Avis

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Bjerringbro Avis

En beretning fra det kolde nord

Bjerringbro Avis

Ingen lyskunst på bro og i viadukt før foråret

Bjerringbro Avis

Liverpool Academy på dansk græs: Fodbold på engelsk med danske oversættelser

Bjerringbro Avis

'Det er helt overvældende, og jeg bliver så utrolig rørt og stolt': Over 100.000 kroner udløser jubel

Bjerringbro Avis

Alle er forpligtet til at yde en indsats for samfundet

Bjerringbro Avis

Foredrag i Sognehuset i Thorsø

Bjerringbro Avis

Ny vikarierende præst i oplandet

Bjerringbro Avis

Bliv inden døre lørdag 23. oktober!

Bjerringbro Avis

Vælgermøde i Tange

Bjerringbro Avis

Meldte ekskonen til politiet for at have riffel og narko i sit skur: Nu er han fængslet for selv at have gemt det der

Bjerringbro Avis

Flot indvielse af Bogby 8870 Langå

Bjerringbro Avis

Arkæologer fandt unik opbygning i gravhøj

Bjerringbro Avis

Flot pris til lokal butiksleder

Bjerringbro Avis

Kærlighed er...

Bjerringbro Avis

Naturvidenskabernes Hus: Samarbejde, samfundssind og sammenhænge

Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Langå Kirke

Bjerringbro Avis

Det startede med, at de købte en ræv

Bjerringbro Avis

Gigantisk udfordring: Ingen vil være formand i handelsstandsforening

Annonce