Annonce
Bjerringbro Avis

Poul Due Jensens Fond uddelte 195 millioner kroner i 2020

Med fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted i spidsen har Poul Due Jensens Fond i år uddelt 195 millioner kroner.  Arkivfoto: Morten Pedersen
Poul Due Jensens Fond uddelte 195 millioner kroner i 2020.
Annonce

Bjerringbro: 2020 blev på mange måder et bemærkelsesværdigt år for Poul Due Jensens Fond. I anledning af Grundfos' 75 års jubilæum øgede fonden bevillingsrammen til 200 millioner kroner svarende til én procent af Grundfos globale indtjening i 2019.  Samtidig ramte corona-pandemien.

- Det stod ret tidligt klart for os, at pandemien ville få vidtrækkende konsekvenser for alle tre uddelingsområder. Vi har i årets løb uddelt bevillinger til sundhedsforskning, noget vi ellers normalt ville overlade til de store medicinal-fonde. Inden for vand har vi uddelt ekstraordinært mange midler til humanitær bistand og installeret tusindvis af håndvaskestationer rundt omkring i verden. Endelig har vi gjort vores inklusionsområde globalt ved at etablere en pulje hvor Grundfos-selskaber og ansatte engagerer sig i lokale sociale formål, siger fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted i en pressemeddelelse.

Den endelige liste over årets uddelinger offentliggøres sammen med Fondens årsregnskab og årsskrift til marts men her følger et par highlights.

Inden for området forskning og læring fylder især ét projekt godt i landskabet nemlig bæredygtig sørestaurering. Projektet, som samler flere danske universiteter om et samlet mål om at finde en bæredygtig og skånsom metode til at fjerne fosfor fra søer og genanvende det, fik 6,1 millioner kroner til projektets første fas. Den følges op med 14,4 millioner kroner til videreudvikling og inddragelse af flere partnere.

Fonden gav også penge til covid-19 forskning, omlægning af Microflora Danicas laboratorium til corona-sekventering, en naturvidenskabelig julekalender samt en udvidelse af Smart Water Infrastructure Lab blandt andet med tekno-antropologisk forskning for at sikre implementering af forskningsresultaterne.

Inden for området vand og bæredygtig udvikling uddelte fonden 43,3 millioner. For både eksisterende og nye humanitære kriser i 2020 har covid-19 betydet en ekstra trussel for børn og familier, der har et akut behov for hjælp. De fleste midler er udbetalt til initiativer gennem fondens faste partnere, men samtidig er en række større beløb gået til Læger uden Grænser (MSF), Internationalt Røde Kors (ICRC), Norsk Flygtningehjælp (NRC), Human Needs Project og World Vision.

Lokalt har Poul Due Jensens Fond støttet et værested for unge i Bjerringbro og en ombygning af Energimuseet i Tange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce