Annonce
Bjerringbro Avis

Provstikontor flytter til Bjerringbro

Provstikontoret for Viborg Vestre Provsti flytter til den tidligere præstebolig i Bjerringbro, hvor også områdets tre præster har kontor. Arkivfoto: Morten Dueholm
Provst og sognepræst Bjarne Markussen sparer køreture til Viborg.
Annonce

Bjerringbro: Når kontoret for Viborg Vestre Provsti 1. september flytter til Bjerringbro, betyder det, at provst for Vestre Provsti og sognepræst i Bjerringbro Sogn Bjarne Markussen vil spare mange køreture til og fra Viborg.

Provstiet lejer sig i øjeblikket ind hos Evida (tidligere Dansk Gasdistribution og HMN Gasnet) på Vognmagervej i Viborg, men den lejeaftale blev opsagt i 2019, idet Evidas afdeling i Søborg flytter til Viborg senere i år.

I følge provsten lå det næsten i kortene, at provstikontoret kunne flyttes til Bjerringbro.

Det har provstiudvalget nu godkendt, og det betyder, at foruden Bjarne Markussen, så flytter en provstisekretær med til Bjerringbro, og sekretæren får kontor i den tidligere præstebolig på Nørregade, som i et halv års tid har fungeret som kirkekontor for Bjarne Markussen og hans kolleger. Provstiet, som omfatter 38 sogne og 20 sognepræster, deler en personalekonsulent med Viborg Domprovsti og Vesthimmerlands Provsti, og vedkommende får en satellit-arbejdsplads i Bjerringbro.

- Et provstikontor i Bjerringbro vil være mere tilgængeligt end et kontor i Viborg. Et kontor i lokalområdet vil give langt større sammenhæng og kvalitet i mit arbejdsliv, jeg er i Viborg på de fleste hverdage, så jeg vil spare meget tid på vejen, når kontoret flytter, siger Bjarne Markussen.

Men inden provstikontoret rykker til Bjerringbro, skal den tidligere præstebolig dog igennem en større renovering.
Da Arbejdstilsynet var på besøg i 2019, lød beskeden, at kirkekontoret skal være mere tilgængeligt.
Der skal være niveaufri adgang til kontoret, formentlig med en slidske af en slags, entréen skal gøres større, og det samme skal toilettet, da det også skal være handicapvenligt. Desuden skal der indrettes kantine/personalerum, hvor man kan holde sine pauser.
Derfor forventes kirkekontoret at være under ombygning og derfor lukket fra april til 1. september. Bjarne Markussen har i forvejen et kontor i præsteboligen på Fredensvej, sognepræst Gitte Korsholm Wamberg indretter kontor ved kirkesalen, og Anna Rask Lauridsen (i øjeblikket på barsel) bruger sit kontor i præsteboligen i Sahl.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce