Annonce
Bjerringbro Avis

Røde Kors bragte Johannes til Danmark og til Grethe

Johannes og Grethe Vermeulen fejrer torsdag 9. september deres krondiamantbryllup.
Johannes er født i Holland. I 1946 var han første gang i Danmark på et tre måneders rekreationsophold. Da han var atten år blev han igen inviteret til Danmark og fandt sammen med Grethe. Torsdag den 9. september har de krondiamantbryllup.

Bjerringbro: Grethe og Johannes Vermeulen, Bollersvej 6B, Bjerringbro, kan torsdag den 9. september fejre deres 65-års bryllupsdag – krondiamantbryllup. Grethe er 85 år og er født og opvokset på Fruegård ved Løvskal Landevej. Som ung arbejdede hun hjemme på gården. Hun fik plads i huset hos en dyrlæge i Bjerringbro, men i maj måned kom hendes far og hentede hende hjem til gården for at hakke roer.

Johannes er 86 år. Han er født i Holland i en familie med otte børn. I 1946, efter anden verdenskrig, kom han sammen med andre hollandske børn med Røde Kors på et tre måneders rekreationsophold i Danmark. Han var hos et ægtepar i Lee, som ikke selv havde børn. Året efter kom han tilbage med Røde Kors på et lignende ophold.

Soldat og Grundfos

I 1953, da Johannes Vermeulen var atten år, blev han igen inviteret til Danmark med et års arbejdsophold på en gård på egnen. Her traf han Grethe, og de blev kærester.

- Johannes blev indkaldt som soldat i Holland. Han fik tre dage fri, så han for 65 år siden kunne komme hjem til Løvskal Landevej for at blive gift med Grethe. Da han efter soldatertiden kom tilbage, boede vi hos Grethes forældre på gården, men i 1960 fik vi en byggegrund ved siden af og byggede vores eget hus, fortæller diamantbrudeparret i villaen i Bjerringbro med stor have til.

I 1959 blev Johannes Vermeulen ansat på Grundfos i Bjerringbro, og han var i 35 år med til at producere cirkulationspumper. I 1979 blev han værkfører og fik ansvaret for en hel afdeling på Grundfos.

Efter at børnene var blevet større, fik Grethe i 1969 også arbejde på Grundfos. Gennem 27 år loddede og monterede hun kabler på de nye pumper tre dage om ugen.

- Vi føler os stadig tæt tilknyttet til Grundfos og møder tit gamle kolleger. Hvert år er vi til pensionistjulefrokost, og vi kommer gerne til kultur og optræden på fabrikken, som når eksempelvis Susie og Leo eller Lis og Per underholder med sang og musik, fortæller parret.

Annonce

Hollandsk mad

Grethe og Johannes Vermeulen har fået fire børn, men den ældste søn er desværre gået bort med cancer. Der er tre døtre, hvoraf de to er tvillinger. I familien er der elleve børnebørn og fire oldebørn. Parret har været på mange ferier i  både Vesteuropa og Østeuropa samt i Norden. Deres guldbryllup blev fejret på Azorerne.

I 1989 overtog parret Grethes fødegård, hvor de boede indtil, de flyttede til den nuværende adresse i 2012. På gården var der 10 hektar med skov, som var et dejligt naturområde med et rigt dyreliv, som gav dejlige oplevelser med krondyr og andre skønne dyr.

Og så er der lige det specielle, at Johannes meget gerne vil have serveret hollandsk mad. Ved brylluppet fik Grethe en stor hollandsk kogebog af sin svigermor, som hun har brugt flittigt gennem årene.

- Vi har tre hold gamle naboer, som vi en gang imellem spiser sammen med. Vi har haft et godt liv med hinanden og nyder i dag vores hus og have her midt i Bjerringbro. Vi glæder os til at fejre de 65 år sammen med familie og gode venner på Fladbro Kro, slutter et meget veloplagt krondiamantpar, mens de med et stort smil holder hinanden i hånden.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Efter fem års kamp: Endelig søndagsåbent på genbrugsstationen

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Godkendt sæsonstart af lokale bordtennisherrer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Fra uddannelsescenter til erhvervscenter

Bjerringbro Avis

Borgermøde i Hjermind Skov: Aftentur med kritiske spørgsmål

Bjerringbro Avis

Jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Ølkassetyv taget på fersk gerning i brugsen: Pant-gevinst blev vekslet til en bøde

Bjerringbro Avis

Danmarksmesterskaberne udspillede sig i Tange Sø Golfklub: - Det handler altid om at vinde, men det er ikke det vigtigste

Bjerringbro Avis

Narkobilist stoppet lørdag eftermiddag: Føreren blev udsat for en mindre bøderegn

Bjerringbro Avis

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Bjerringbro Avis

Konogram om tiden

Bjerringbro Avis

Hvordan laver man blod-is og hvordan plukker man en gråand? Heldige elever fra Lilleåskolen fik Michelin-madtips med på vejen

Bjerringbro Avis

Politi bevogtede Stram Kurs-møde

Bjerringbro Avis

Singlefest i Ans: Danseskoene skal luftes

Bjerringbro Avis

Portrætkonkurrence: Ulstrup-piger modtog pris på Frederiksborg Slot

Bjerringbro Avis

To spændende foredrag på Nørgaards Højskole

Bjerringbro Avis

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Annonce